Yeni Akit'ten Bomba gibi manşet: Susmayacağız

Yeni Akit'ten Bomba gibi manşet: Susmayacağız

Geçtiğimiz gün Yeni Akit Gazetesi'nin matbaasınına bombalı saldırı düzenlenmişti. Yeni Akit gazetesi, manşetinde saldırıya yönelik tepkisini dile getirdi. Yeni Akit, 'SUSMAYACAĞIZ' manşeti atarak yayınlarına kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.

 

Yeni Akit, manşetinde kendilerine yönelik geçmişteki saldırılarıda hatırlattı. İşte Yeni Akit'in manşetten verdiği bilgiler:

 
Yayın hayatına ilk başladığı günden itibaren çeşitli saldırı ve yıldırma politikaları ile karşı karşıya kalan Akit, "Halkın gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olmaktan vazgeçmedi. 28 Şubat sürecinde baskınlara, saldırılara maruz kalan Akit, akabinde de '312 General' davası ve benzeri onlarca dava ile ekonomik anlamda linç edilmek istenmişti.

 
Aksaray'daki ilk merkezimizin yanına bırakılan "el bombası" ile başlayan "sindirme", "susturma" ve "gözdağı" verme girişimleri; "baskın"larla, "gözaltı"larla, "tarama"larla ve "bomba atma"larla devam etti!.. Gazetemiz Akit'e önceki gece gerçekleşen bombalı saldırı, gazetemize yönelik geçmişte gerçekleşen saldırı olaylarını gündeme getirdi.

 
EL BOMBASI BIRAKILDI
Akit çıktığı ilk günden beri inananların gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olarak doğruları yazmak ve haklıları savunmak için mücadele ederken, bu yolda binbir zorlukla karşılaştı. 1994 yılında gazetemiz Akit'in Aksaray'daki ilk merkezinin yanına "el bombası" bırakıldı.

 
KALEŞNİKOF İLE SALDIRI YAPILMIŞTI
11 Ocak 2000 tarihinde Bağcılar'da bulunan merkez binamız, geceyarısı saat: 01.00 sıralarında Kaleşnikof marka uzun namlulu silahla taranmış, failler plakası belirlenemeyen bir otomobille kaçmıştı. Saldırıda, yönetim birimimizin bulunduğu üst katlara isabet eden kurşunlar, bazı camların kırılmasına sebep olmuştu. Saldırganlar, kullandıkları Kaleşnikof'u olay yerinde bırakarak kaçmışlardı.

 
EKONOMİK VE PSİKOLOJİK LİNÇ
Akit 28 Şubat süreci ve sonrasında da çeşitli yöntemlerle susturulmaya çalışılmıştı. Gazetemiz, 312 davası gibi dünya da eşi benzeri görüşmemiş trilyonluk davalarla ekonomik anlamda linç edilmek istenirken, yazarlarımız hakkında da sistematik olarak tazminat davaları açılmıştı. Ekonomik ve psikolojik onlarca baskıya direnerek dik duruşunu koruyan Akit, halkın gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olmaya devam ediyor.

 
ERGENEKON PLÂNI'NDA GAZETEYE SALDIRI YAPILMASI HEDEFLENİYORDU
Ergenekon soruşturmasında yargılanan Orgeneral Şener Eruyugur'un Jandarma İstihbarat Başkanlığı bünyesinde 2002 yılında kurduğu iddia edilen Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun hazırladığı eylem ve sabotaj eylem planında, 'Vakit Gazetesine Karşı Alınacak Tedbirler' başlığı adı altında gazetemize yapılacak olan saldırılar anlatılıyordu. Önceki gece gazetemize gerçekleşen bombalı saldırılarla ilgili eylem planında ise benzerlikler var. Eylem planında, "Gazetenin baskıya girdiği akşam saatlerinde gazete binasının elektrik, gaz, yangın güvenliği gibi alanlarına yönelik saldırı ve sabotajlarda bulunulması" belirtiliyordu.

 
KORKUNÇ PLÂNLAR YER ALIYORDU
Eylem planında ayrıca legal faaliyetler başlığı altında Vakit'in yönetici ve yazarlarının ailevi yaşantılarının teknik takibe alınarak araştırılması, yazarların özel hayatları ile ilgili mahremiyetlerinin başka gazetelerde yayınlatılması, gazetenin aleyhinde sürekli ve yoğun bir şekilde tazminat davalarının açılması ve böylece gazetenin ekonomik sıkıntıya sokularak çalışamaz hale getirilmesi gibi eylemler yer alırken, illegal faaliyetler başlığı altında ise, gazete baskı tesislerinin ve dağıtım araçlarının kundaklanması, dağıtım elemanlarının darp edilip tehdit edilmesi gibi korkunç planlar da yer alıyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.