Yeni 'alçak koltuk' krizi çıkıyordu

Yeni 'alçak koltuk' krizi çıkıyordu

Türkiye'nin St. Petersburg konsolosu Mehmet Çınar, 'alçak koltuk' krizinin intikamını almak istedi.

Mehmet Çınar davet ettiği İsrail konsolosunu kendi sandalyesinden 20 cm daha alçak bir koltuğa hazırlamıştı.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon geçen yıl ocak ayında Türkiye’nin İsrail büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u alçak koltuğa oturtarak iki ülke arasında büyük bir krize neden olmuştu. Ayalon daha sonra bu davranışı için özür dilese de Türk diplomasisi bu davranışı unutmadı. İsrail’e yönelik misilleme girişimi ise Türkiye’nin St. Petersburg Konsolosu’ndan geldi. Rus Vesti gazetesinin iddiasına göre, İsrail ile Türkiye arasında yaşanan yakınlaşma üzerine iki ülkenin St. Petersburg’daki diplomatları ortak bir kültürel faaliyet yapma kararı aldı. Kentteki bir sinagogda Türkiye’deki sinagoglarda bulunan tabloların yer alacağı özel bir sergi açılması planlandı. Ancak İsrail’in Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye’den özür dilememesi üzerine sergi iptal edildi.

İsrailli konsolos oturmadı

St. Petersburg Konsolosu Çınar da geçen hafta iptal kararını bildirmek üzere İsrail’in St. Petersburg Konsolosu Edward Shapira’yı Türk Konsolosluğu’na davet etti. Ancak konsolosluktaki toplantı odasında Shapira için “alçak sandalye” ayarlandı. Çınar masa hizasında otururken, İsrailli konsolos için hazırlanan sandalye yaklaşık 20 santimetre daha alçaktı. Durumu fark eden İsrailli konsolos sandalyenin değiştirilmesini istedi.

Sergi iptalini bildirmek için makamına çağırdı

Kentteki bir sinagogda Türkiye’deki sinagoglarda bulunan tabloların yer alacağı özel bir sergi açılması planlandı. Ancak İsrail’in Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye’den özür dilememesi üzerine sergi iptal edildi. St. Petersburg Konsolosu Çınar da geçen hafta iptal kararını bildirmek üzere İsrail’in St. Petersburg Konsolosu Edward Shapira’yı Türk Konsolosluğu’na davet etti. Türk konsolos işte bu davette ‘alçak koltuk’un rövanşını almaya çalıştı.

VATAN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.