Yeni bir ses kaydı daha çıktı

Yeni bir ses kaydı daha çıktı

İşçi Partisi Başbakan Erdoğan'ın illegal şekilde dinlendiği iddialarını güçlendirecek yeni ses kayıtları sürdü piyasaya.

Başbakan'a ait olduğu iddia edilen telefon kayıtlarının tarihi yine şüpheleri Ernekon sanıkları, Şener Eruygur ve Levent Ersöz üzerine çekiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın illegal olarak dinlendiği iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bu iddiayı güçlendirecek yeni ses kayıtları, İşçi Partisinin yayın organı Aydınlık dergisinde yayımlandı.

Erdoğan ile Mehmet Ali Talat arasında geçen telefon görüşmeleri derginin geçen haftaki sayısında yayımlanmış, polis kayıtlara el koymuştu.

Başbakan'a ait olduğu iddia edilen kayıtların tarihi, Ergenekon sanıkları Şener Eruygur ve Levent Ersöz'ü şüpheli yapıyordu. Zira görüşme tarihi 2004'tü ve bu tarihte Ergenekon Sanığı Eruygur Jandarma Komutanı Levent Ersöz de jandarma istihbarat başkanıydı. Ve başbakanı dinlemek için özel bir sistem kurdukları iddia ediliyordu.

Polis aramasına rağmen Aydınlık'tan ve İşçi Partisi'nden yeni kayıtların çıkması başka illegal dinleme depoları mı var sorusunu akla getirdi. Aydınlık ve İşçi partililer Son telefon görüşmesini ise Başbakan'ın gizli hazinesi iddiasıyla verdi.

İşin ilginç tarafı ise bu iddiaların yer aldığı Aydınlık'ın aynı sayısındaki bir tekzip İşçi Partililere Ergenekon bile inanmıyor dedirtti. Tekzip Doğu Perinçek'in tutuklu olduğu Ergenekon davasının diğer bir sanığı emekli albay Fikri Karadağ'a ait.

Aydınlık'ın haberine göre Fikri Karadağ, Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ediyor ve Erdoğan'dan mücadeleye devam mesajı alıyor. Oysa bir başka Ergenekon sanığı Karadağ bütün bu iddiaların asılsız olduğunu ilan ediyor.

Etiketler :