Yeni bir 'Susurluk' vakası mı?

Yeni bir 'Susurluk' vakası mı?

Çanakkale'de içinde askerlerin olduğu aracın yaptığı kaza kafaları karıştırdı.

Araçtan kayıtsız bir tabanca, bir tümgeneral forsu ile bir amiral eşine tahsisli araç plakası çıktı.

Astsubay Üstçavuş Atıl Şahin yönetimindeki 06 EU 2563 plakalı Renault marka otomobilin önceki gün Gelibolu yakınlarında polis memuru Cumhur Uğur Turkan’ın aracına çarptığı öğrenildi. Kazada Şahin'in bulunduğu otomobilde Astsubay Sezgin Çağlan ile birlikte isimlerinin "Onur ve Tarık" olduğu öğrenilen iki kişinin daha olduğu belirlendi.

Astsubayların aracından üzerinde TR rumuzu bulunmayan 06 AC 006 ve 76 AC 790 numaralı iki plaka çıktı. Araçta ayrıca tümgeneral araç forsu ile birlikte KILINÇ 2000 ve ZİGANA marka iki tabanca ve tepe lambası bulundu. Yapılan ilk araştırmada araçtaki plakalardan birinin Deniz Kuvvetleri'nde görevli bir amiralin eşine tahsisli bir plaka olduğu ve tabancalardan birisinin kayıtlı olmadığı belirlendi.

Sivil savcıdan aldılar

Olaya el koyan Cumhuriyet savcısının hastanedeki ilk sorgusunda Astusubay Şahin'in arka koltukta oturanların soy isimlerini bilmediği belirtildi. Şahin'in bu şahıslarla ilgili detaylı bilgisinin olması savcının dikkatini çekti. Şahin'in disiplinsizlik nedeniyle SAT Birliği'nden gönderildiği öğrenildi.

Deniz Kuvvetleri Adli Müşavirliği devreye girerek 'askeri malzemeyi çalma' suçu çerçevesinde Gelibolu Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmayı elinden aldı. Delillere de el konuldu.

Etiketler :