'Yeni CHP'ni alır gidersin Kemal bey'

'Yeni CHP'ni alır gidersin Kemal bey'

CHP’de seçimlerin ardından isyan bayrağını çeken muhaliflere eski Genel Sekreter Sav’ın ekibi de katıldı. Baykal ve Sav ekibinin kurultay için İstanbul’da imza toplamaya başladığı bildirildi.

CHP’DE Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Gürsel Tekin’e yönelik isyan büyüyor. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Önder Sav’ın başını çektiği muhaliflerin hareket üssü İstanbul. Kurultay için imza toplamaya başlayan muhalifler, İstanbul’un yanı sıra delege yoğunluğunun bulunduğu İzmir ve Ankara’da da çalışmalara başladı. Diğer yandan Kılıçdaroğlu ve ekibine istifa çağrısı yapanların sayısı da hızla artıyor.

Muhalifler 651 imzacı arıyor

Kılıçdaroğlu’nun kurultay toplamayacağı açıklaması üzerine imza için kolları sıvayan muhalifler, seçimli bir kurultay için gerekli 651 imzayı bulmak için çalışıyor. Seçimin faturası olarak bazı örgütlerin görevden alınması halinde söz konusu imzaların daha kolay toplanabileceği belirtiliyor. CHP eski Genel Sekreteri Sav’ın kendisini partiden tasfiye eden Kılıçdaroğlu’na karşı Baykal ile ortak hareket edebileceği ifade ediliyor. Ancak Sav’ın Baykal’ın genel başkanlığına sıcak bakmadığı da ifade ediliyor. Genel başkanlık için ismi geçenler arasında Samsun Milletvekili Haluk Koç, Deniz Baykal, Hakkı Süha Okay, Muharrem İnce de bulunuyor.

‘Önümüzdeki maçlara bakacağız’

Seçimlerin ardından ilk olarak dün toplanan MYK’nın da gündeminde muhalifler ve seçim sonuçları vardı. MYK toplantısı devam ederken Deniz Baykal’ın dile getirmeye başladığı “Başarısızlığın kabul edilmesi” yönündeki açıklamalarının ve bazı liste dışı kalan delegelerin de erken kurultay çağrısı için imza topladığı iddialarının da ele alınması bekleniyor. Parti kurmayları ise MYK toplantısı öncesi Genel Merkeze gelişlerinde ise, gazetecilere ortada bir başarısızlık olmadığı yönünde açıklamalar yaptı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eski Baykal’ın açıklamalarınıkabul etmediklerini belirterek, “Başarısızlık yok” dedi. Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu da, başarısızlığı kabul etmediklerini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da sonuçların başarısızlık  olarak görülemeyeceğini söyledi.

Yönetimden muhalefete rest

CHP  Genel Sekreteri Bihlul Tamaylıgil ise, tüzüğe göre kurulutayın nasıl toplanacağının belli olduğunu belirterek “Yönetim kurultayı toplamayacak, ancak yeterli imzanın bulunması halinde toplanabilir. Bu noktada herkes özgür iradesi ile tüzüğün gereğini yapabilir” dedi. NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

Kurultay bir an önce toplansın ‘yeni CHP’sini de alsın gitsin

CHP İstanbul eski Milletvekili Mehmet Sevigen, kurultay için imza toplanması halinde partinin bölüneceğini savunarak, “Kemal Bey bunu görecektir, bu nedenle kendisi sağduyulu davranarak kurultayı toplamalı” dedi. Kılıçdaroğlu’nun görevde kalabileceğini ancak genel başkan yardımcılarının kesinlikle görevden alınması gerektiğini belirten Sevigen seçimlerin tam bir çöküş olduğunu savundu. İstanbul’da aday listelerini medyanın ve bir araştırma grubunun yaptığını öne süren Sevigen, “Sonuç ortada. O medya da araştırma grubu da iflas etmiştir” diye konuştu. 

CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ise Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Gürsel Tekin’in de istifasını isteyerek, Kılıçdaroğlu iktidar hedefi koyduğu için parti içinde örgütü zıplatacak söylemlere bile seslerin çıkarılmadığını, kendisine dikensiz gül bahçesi konulduğunu ama Kılıçdaroğlu’nun bunu değerlendiremediğini savundu. Kılıçdaroğlu’nun yeni CHP söylemiyle seçim döneminde Atatürk’ün adını bile ağzına almadığını kaydeden Arıtman, ulusalcı tabanın bu hesaplaşmayı yapacağını söyledi. Arıtman şöyle konuştu: “Yeni CHP deyip eski CHP’yi, Cumhuriyetle yaşıt halk partisini yok sayarsan yeni bir güven kaybına yol açarsın. Yeni CHP’ni alır gidersin, biz de ‘yeniden CHP’ diye devam ederiz.  CHP sahillerin partisiydi, şimdi artık o da değil. Bunun hesaplaşması mutlaka olacaktır.”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in yeğeni, CHP eski PM Üyesi Örsan Öymen de, “Sonucun başarı gibi gösterilmesini namuslu ve şerefli partililer kabul etmez. Parti yönetimi böyle bir seçim sonucu üzerine yerinde duramaz” diyerek Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin istifasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.