Yeni emeklilik sistemi geliyor!

Yeni emeklilik sistemi geliyor!

Başbakan Yardımcısı Babacan "Mecliste reformlar var. Yeni emeklilik planı söz konusu. Hükümetin ortak ödeme sistemi devreye girecek" dedi.

Babacan, Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) Sabancı Center'da düzenlediği, ''İstanbul'u önemli Bir Finans Merkezi'ne Dönüştürmek'' konferansında yaptığı konuşmada, makro ekonomik tedbirlerin ihtiyaç duyulan yerlerde devam edeceğini söyledi.

Yapısal reformların önemine işaret eden Babacan, ''İş piyasasındaki reformlar önemli. Şu anda daha fazla esneklik sağlayacak bir paket üzerinde çalışıyoruz, kıdem tazminatıyla ilgili olarak... Bu anlamda piyasayı destekleyecek bir takım adımlar atmaya çalışıyoruz. Daha esnek çalışma şekilleri oluşturmak için girişimlerimiz var bu paket kapsamında. Reformlar yatırım ortamını desteklemeli, reformlar Türkiye'ye yatırım çekmeli. Çünkü ticaret açığımız var'' diye konuştu.

Babacan, yeni bir takım stratejik sektörler tespit ettiklerini, bu sektörlerde çok fazla ithalata ihtiyaç olduğunu, bazı sektörlerde çok ithalat yapıldığını ve bunun azaltılması gerektiğini söyledi.

Çok belli hedeflere yönelik olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Babacan, şunları kaydetti:

''Rekabete de inanıyoruz, korumaya inanmıyoruz. Bizim için rekabet önemli. Dolayısıyla yatırım teşvik planı yüksek katkı sağlayabilecek sektörlere odaklanmış durumda. Katma değerin yüzde 30'u planlar değerinde gerçekleşmeli ki bu planlar yatırım teşvikleri açısından uygulanabilir olsun. Şu anda Mecliste bir takım reformlar var. Yeni bir emeklilik planı söz konusu. Hükümetin ortak ödeme sistemi devreye girecek. Sermaye piyasaları için yeni bir reform var. Birkaç hafta içinde bununla ilgili yeni bir tasarı meclise gönderilecek.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.