Yeni Golf, Passat'a rakip

Yeni Golf, Passat'a rakip

Yeni Golf sessizliği ve kalitesiyle bir üst sınıf üyesi VW Passat’a rakip olacak.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW), kompakt sınıfın öncü modeli Golf’ün 6. jenerasyonunu kısa bir süre önce piyasaya sundu. Yaklaşık iki haftada 700 adet satış rakamına ulaşan Golf 6, VW’ye de rahat bir nefes aldırdı. Özellikle kalite ve sessizlik anlamında geliştirilen yeni Golf, markanın orta sınıf modeli Passat’ın da en iddialı rakibi olabilir. Golf 6’nın gerek motor seçenekleri gerekse genel kalite anlamında Passat müşterilerinin aklını çelebilir.

STOPLAR TOUAREG’DEN
Markanın Scirocco modelinde kullanılan ön ızgarayla atalarından ayrılan Golf 6, arkada Touareg’in stoplarını taşıyor. Dış tasarımdaki mütevazı anlayış iç mekanda yerini kalite ve şıklığa bırakıyor. İç mekan birçok modelin bir sentezi şeklinde biçimlendirilmiş. Malzeme kalitesi ve işçiliğin üst düzeyde olduğu kokpit kesinlikle çok başarılı. Ergonomik olarak da iyi olan iç mekanda yolcular için ön ve arka bölümde yeterli alan bulunuyor. Çok başarılı yalıtım sayesinde iç mekanda motor sesi duyulmuyor.

YALNIZCA 1.4 LİTRE
Golf 6’da kullanılan en güçlü ünite şimdilik 1.4 litrelik TSI motor. 160 beygir güç ve 240 nm tork üreten bu motor, araca etkileyici bir performans kazandırıyor. İlk kez kullanılan 7 ileri DSG şanzıman ise hızlı vites geçişleriyle motorla büyük uyum içerisinde. Fabrika verilerine göre 0’dan 100 km/s sürate 8 saniyede ulaşan yeni Golf, maksimum 220 km/s hıza ulaşabiliyor. Kullanım esnasında da rahatça hissedilen yüksek performans pek çok spor otomobilden daha da iddialı. Yeni Golf’ün yol tutuş limitleri de oldukça yüksek.