Yeni hafta soğuk olacak

Yeni hafta soğuk olacak

Yeni hafta ile beraber daha soğuk günler başlayacak, Pazartesi-Salı Türkiye’de hava 3 ila 5 derece soğuyacak, Çarşamba akşamı Ege üzerinden yeni bir yağışlı hava gelecek. Bölge bölge yeni haftada hava durumu:

 

Türkiye Pazar gününü bulutlu, kuzey ve güney kesimlerde yağışlı, Marmara ve kıyı Ege’de kuvvetli rüzgarın etkisinde geçiriyor.

Yeni hafta ile beraber ise daha soğuk günler başlayacak, Pazartesi-Salı Türkiye’de hava 3 ila 5 derece soğuyacak, Çarşamba akşamı Ege üzerinden yeni bir yağışlı hava gelecek.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da kuvvetli poyraz havayı soğutuyor, hızı saatte 30 km ve sağanak yağmur görülüyor. Ankara ise hafif yağışlı ve zayıf rüzgarla puslu. İzmir'de yağış zayıflıyor, öğleden sonra hava daha açık ama poyraz çok sert, sıcaklık 12-13 derece hissediliyor. Bursa ve Adana sağanak yağışlı.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Marmara'da rüzgar yön değiştirerek, soğuk poyraza döndü, 30 km hızla çok sert esiyor. Sağanak yağmurlar etkili. Poyraz ile hissedilen sıcaklık bugün 10-12 dereceyi geçemeyecek.

İç  Anadolu’ya bugün çok zayıf rüzgarlar hakim. hafif yağmurun dışında, yoğun sis ve pus bölgeyi etkiliyor. Pazartesi, Salı dereceler daha fazla inecek, sıcaklık 5 dereceye yaklaşacak.

Ege’de yağışlar öğleden sonra iyice zayıflıyor. Ancak Ayvalık’tan, Çeşme’ye kadar kıyılarda poyraz kuvvetlendi. Salı’ya kadar yağış ara verecek, Çarşamba yeniden başlayacak.

Akdeniz ve Güneydoğu'da sağanak yağış Antalya, Mersin, Adana ve Kuzey  Kıbrıs’ta sürüyor. Yağmur en kuvvetli şekilde Antalya’nın Kemer gibi batı ilçeleri, Burdur ile Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta yağıyor. Diyarbakır ise bulutlu, yarın yağmur var. 

Doğu Anadolu'da bugün Van ve Hakkari'de yağış var, diğer kentler bulutlanıyor. Pazartesi gelecek daha soğuk hava ile önce Van ve Ağrı'da, Salı günü Erzurum'da kar yağışları başlayacak.

Batı Karadeniz'den Samsuna kadar bugün yağış görülürken, Doğu Karadeniz'de hava daha ılık. Yarın Bolu’dan başlayarak hava soğuyacak, yağış Doğu Karadeniz’e Salı günü ulaşacak.

Etiketler :