Yeni haftada hava soğuyacak

Yeni haftada hava soğuyacak

Pazar günü Edirne'den, Ankara ve Kastamonu'ya kadar soğuma var. Doğuda sıcaklık bugün de yüksek. Ama Mart soğuk geçmeye devam edecek.

 

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul bugün daha soğuk, yağış gün ortasına kadar sürecek, akşam yağış olasılığı zayıf.

Ankara bugün soğuk ve yağışlı.

İzmir ve Bursa aralıklı yağmurluyken, Adana bulutlu ve puslu.

Marmara'da sıcaklık 10 derecenin altına indi, yeni hafta boyunca hava daha çok soğuyacak. Bugün yağış balıkesir, Bursa, Sakarya boyunca bölgenin güney ve doğusunu etkiliyor. Yarın ara verecek.

İç Anadolu bugün Niğde-Kayseri dışında yağışlı. Hava Eskişehir'de soğurken, Sivas’ta bugün de ılık. Sivas ve çevresindeki kentlerde soğumanın hissedileceği gün Salı, aynı gün sıcaklık 10 derece birden düşecek.

Ege geneli bugün aralıklı yağmurlu. Poyraz sıcaklığı hızla düşürüyor. Pazartesi, Salı günü hava açık ama Ege’de de çok soğuk olacak.

 

Güneydoğu Anadou ve Akdeniz Güneyde bugün çöl tozu yoğunluğu daha fazla artıyor. Oluşan pus nedeniyle güneş kısa süre görülebilecek. Akdeniz’de: Isparta, Burdur, Güneydoğu’da ise Batman, Diyarbakır civarında yağmur bugün çamurlu yağacak.

Doğu Anadolu'da ise sıcaklık düşmüyor, daha da artıyor. Bugün Van, Hakkari, Muş arasında sağanak yağmur var. Yarın tüm bölge yağmurlu ama sıcaklık artacak. Salı ise soğuma başlayacak.

Karadeniz’in tamamı yağışlı, bugün batı karadenizin ardından, Salı günü Doğu Karadeniz de soğuyacak. Dikkat: iki gün Doğu Karadeniz’de yağışlar kuvvetli. Bu akşam boluda yağmur karla karışık yağacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ İLE DOĞU ANADOLU'NUN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu akşam 23.00'den itibaren yarın akşam aynı saate kadar sürecek yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz (Tokat, Ordu, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Bingöl, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Hakkari, Muş ve Şırnak) kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, kar erimeleri, çığ vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Açıklamada, yağış dolayısıyla sel, su baskını, ani sel, heyelan ve çığ tehlikesi olabileceği uyarısında da bulunuldu.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Yapılan bir diğer açıklamada ise kuvvetli rüzgar dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da soba zehirlenmeleri olabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, rüzgarın; bugün (Pazar) Doğu Anadolu'nun doğusunda, yarın Doğu ve Güneydoğu bölgesinin tamamında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerinden kuvvetli esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Etiketler :