Yeni haftada havalar nasıl olacak?

Yeni haftada havalar nasıl olacak?

Ramazan ayının ilk iki gününde güneşli hava etkili olacak. Çarşamba gününden itibaren ise sağanak yağış batı bölgelerde etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa ile sabah saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce ve İnebolu, öğleden sonra Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Çorum çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara ve Karadeniz'de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, diğer bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığı; Marmara ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredeceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce ve İnebolu, öğleden sonra Karabük ve Kastamonu çevreleri sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, bölgenin doğusu çok bulutlu, Giresun Trabzon, Rize ve Hopa ile öğleden sonra Çorum çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.


 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.