Yeni Haftanın Hava Durumu

Yeni Haftanın Hava Durumu

Türkiye genelinde lodos esmeyi sürdürdüğünden sıcaklıklar bugün de yüksek. Yeni haftanın başında hava soğuyacak ancak sonrasında:

Türkiye genelinde lodos esmeyi sürdürdüğünden sıcaklıklar bugün de yüksek. Ancak gece Yunanistan'dan önce Ege ve Marmara'ya yeni bir yağışlı hava gelecek. Yeni haftanın başında hava soğuyacak ancak sonrasında sıcaklık yeniden yükselecek.

Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin yağışlı sistemin etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Marmara ve Ege'de şiddetli lodos bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan
son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin yağışlı sistemin etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye'nin Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, ülkemizin batı kesimlerinde kuvvetli, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, Soba zehirlenmeleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU
Bölgelere göre hava durumu şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah Kuzey Ege kıyıları, öğle saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kıyı kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve İskenderun çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Ankara ve Eskişehir çevreleri, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyi aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatı kesimlerinde sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Doğu Karadeniz, akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Giresun çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Tokat çevrelerinde sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ardahan ile Kars'ın kuzey ilçeleri
kar yağışlı, Malatya ve Elazığ çevreleri sisli geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batısı sisli geçecek.

Etiketler :