Yeni İncil ve Tevrat yazmış

Yeni İncil ve Tevrat yazmış

İngilizce başlayan konuşmasına basın mensuplarının itirazları üzerine Türkçe devam etmek zorunda kalan Abdi İpekçi'nin katili M.Ali Ağca, zamanını yeni bir Tevrat ve İncil yazdığını söyledi.

Papa suikasti ve Abdi İpekçi cinayetlerinden yaklaşık 30 sene hüküm giyen Mehmet Ali Ağca, cezasını tamamlayarak serbest kalışından 3 ay sonra basın mensuplarının karşısına geçti. İngilizce başlayan konuşmasına basın mensuplarının itirazları üzerine Türkçe devam etmek zorunda kalan Ağca, zamanını yeni bir Tevrat ve İncil yazdığını söyledi.

Gazeteci Abdi İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikast girişimi dolayısıyla yaklaşık 30 sene hapis yatan Mehmet Ali Ağca, Kartal H Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliyesinin ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. Sürekli giydiği mavi kazağının yerine, lacivert takım elbise, mavi gömlek ve kravat giydiği görülen Ağca, yaklaşık 40 dakika boyunca basın açıklaması yaptı. Ağca, İngilizce başladığı konuşmasına basın mensuplarının, 'Burada sadece bir yabancı ajans var ve o da Türkçe biliyor. Neden Türk medyası karşısında basın toplantısı düzenliyorsunuz ve İngilizce konuşuyorsunuz?" tepkisi üzerine açıklamalarına Türkçe devam ettirdi.

Konuştuğu konunun basit bir üçüncü dünya ülkesi meselesi olmadığını ve manevi çöküş yaşayan Batı medeniyetini yeniden inşa etmek istediğini belirten Ağca, bunu kendisinden başka hiç kimsenin yapamayacağını belirtti. Batı gazetecilerinin "Papa tutuklansın" manşetleri attığını belirten Ağca, eline aldığı incili göstererek, "Bu kitap geçersizdir. Tarihin müzesine atıyorum bu kitabı. Tanrının verdiği otoriteyle yapıyorum bunu. Yeni bir İncil yazıyorum, yeni bir Tevrat yazıyorum mükemmel Tevrat mükemmel, İncil. Batı medeniyetinin başka hiçbir çıkış yolu yok." şeklinde konuştu.

Hıristiyanların Hazreti İsa'ya 'tanrının oğlu' demesini eleştiren Ağca, "Burada bir insanı tanrı olarak tanrının oğlu masallarıyla tanıtarak insanlığı aldatıyorlar. Bu kitap nedir İsa Mesih için en aşağılık hakaretler var. 'Mesih İsa bir hiç' diyor. Hani sizin tanrınız da tanrınızın oğluydu. 'Veled-i zina' diyor aşağılık insanlar. Hayır insan tanrı değil tanrının oğlu değil ama kutsal bir insan. Birilerinin haykırması lazım. Bu öyle basit sakin kelimelerle söylenecek bir şey değil."

Batı medeniyeti gibi Doğu medeniyetinin de çöktüğünü savunan Ağca, Usame Bin Laden ve El Kaide'nin şu anda Doğu medeniyetini temsil ettiğini öne sürdü. Kendisinin hiçbir din adına konuşmadığını öne süren Ağca, "Ben Musa peygamberin, Mesih İsa'nın tanrısı adına konuşuyorum. Beni dünyaya sunan da Vatikandır. Hiçbir milleti devleti temsil etmiyorum. Kainatı yaratan yöneten tanrı adına konuşuyorum. Doğu ve batı medeniyeti yeni bir dünya düzeni için bir araya getirmeyi diyalogu devam ettirmeyi düşünüyorum." Şeklinde konuştu.

"İNSANLARIN BAKIŞLARINDAN RAHATSIZ OLUYORUM"

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ağca, basın mensuplarının 'Yılarca hapishanede bulundunuz. Adaptasyon sorunu çekiyor musunuz?" sorusu üzerine Ağca, "Tabi bir anda toplumu anlamak, hayata adapte olmak mümkün değil ama şunu söyleyebilirim. İngilizce sözlerimizde biraz hayretle karşılayabilirsiniz. Ben Harward Üniversitesi'nden Oxford profesörlere ders verebilirim. Onların eserlerini görüyorsunuz. Bunlar adam olsaydı toplumlarını bu iflasa sürüklemezlerdi. Bunun için ilahi hakikatten başka hiçbir çıkış yolu yok. Toplumun içine pek giremiyorum. Bakışlardan rahatsız oluyorum. Ama zamanla herhalde rahatlıkla normal hayatımı yaşayacağım. İstanbul'da yaşıyorum. Malatya'ya yakında gitmeyi planlıyorum." diye konuştu.

Günlük hayatı hakkında da bilgi veren Ağca, zamanını incil ve tevrat yazarak, spor yaparak geçirdiğini ifade etti. Gazetecilerin 'Televizyonlardan teklifler aldınız bunlarla ilgili ne söyleyeceksiniz?" sorusu Ağca'yı kızdırd. Ağca, "Bunlar ortaçağ zihniyeti ilkel zihniyetler. Herkesin bir rolü misyonu var. Yarışma programı diyorum bunlar çok aşağılık davranışlar. Bunu saygıyla karşılamak mümkün değil. Ben mesihim diyen birini buna davet etmek doğru değil. Ben mesihim ve tanrıyı temsil ediyorum. Ama öyle bir dans yarışması gibi aşağılık bir şeye kimse beni davet edemez." şeklinde konuştu.

Film projesi ve teklifler üzerine Ağca, henüz bir karar verilmediği ancak yurt içinden ve dışından teklifler geldiğini belirtti. Türkiye'de Papa Suikasti konusunda pek çok kitap yapıldığını ve onlarca belgesel film hazırlandığını belirten Ağca, gerçeklerin kendi elinde oduğunu ve son sözü kendisinin söyleyeceğini aktardı.

İPEKÇİ CİNAYETİ SORUSUNA CEVABI "TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ VARDI"

Basın mensuplarının " 'İnsan öldürmeyle bir yere varılamaz' diyorsunuz ama siz de insan öldürmekten hapis yattınız. Burada bir çelişki yok mu?" sorusu üzerine Ağca, Onun ayrı bir konu olduğunu ve o dönemde Türkiye'de iç savaş ortamı olduğunu öne sürdü. Şu anda Mesih olma görevinin kendisinde olduğunu ve buna göre davranmak zorunda olduğunu anlatan Ağaca, Hz. Musa'nın 10 Emir'de 'öldürmeyeceksin' demesine rağmen İncil'de katil olarak geçtiğini söyledi. Ağca, "Katille işgalciler ben her türlü terörizmi de cinayeti de suçu da kesinlikle lanetliyorum. Meşruiyet adamı olmak zorundayım. Tanının yeryüzündeki temsilci olarak. Bırakın eskiden var mı yok mu? Burada yepyeni bir Ağca var. Mesih Ağca var. Ben Mesih olduğumu 80 yılında birileri söyledi ama 83 yılında keşfettim. Ben ilahi adalet ve hakikatim Mesih olarak. Bu kesinlikle küfür değil. Bu hak dine mükemmel dine aykırı bir şey de değil. Aptallar cahiller Ağca kafir derler."

Kendisinin insanlığın son umudu olduğunu öne süren Ağca, yazdığını söylediği Tevrat ve İncil'i bir iki ay içinde tamamlayacağını belirtti.

Etiketler :