Yeni yılda AVM haberleri iki kat arttı...

Yeni yılda AVM haberleri iki kat arttı...

Modern yaşamın, küreselleşen sermaye ve mal hareketlerinin önemli bir noktası haline gelen alışveriş merkezleri (AVM), ekonomi basının gündeminde de önemli bir yer tutmaya devam ediyor

Modern yaşamın, küreselleşen sermaye ve mal hareketlerinin önemli bir noktası haline gelen alışveriş merkezleri (AVM), ekonomi basının gündeminde de önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergileri tarayarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre, yılbaşından bu yana geçen kırk beş günlük sürede AVM haberleri, geçen yılın aynı dönemine göre % 56’lık bir artış göstererek, 7 bin 151’e yükseldi. Çıkan haberlerin ünlü markaların yer aldığı mağazalarda yapılan aktiviteler, sinemalar, sergi, film galaları, sanatçıların imza günleri, spor, eğlence ve özel gün aktiviteleri üzerinde yoğunlaştığı belirlendi.

 

Medya Takip Şirketi Interpress’in pek çok kentte sadece alışveriş değil sosyal yaşamın da ayrılmaz bir parçası olan AVM’ler üzerine yaptığı araştırmaya göre, ülke genelinde 46 ilde açılmış olan 266 AVM içinde, yazılı basında 158 tanesinin isminin geçtiği 4 bin 819 adet haber yayınlandı. İş, sanat ve magazin dünyasının ünlü isimlerinin uğrak yeri olan ‘İstinye Park’, çıkan 717 haberle ilk sırada yer alırken, özellikle sevgililer gününe özel aktivitelerle adından daha çok söz ettirdi. Hakkında çıkan 481 haberle ‘Kanyon’ listede ikinci sırada yer alırken, 480 haberle ‘City’s ise üçüncü oldu. ‘Akmerkez’ 294 haberle dördüncü sırada yer alırken, listede ilk beş sıra içinde hakkında çıkan 251 haberle ‘Koru Park’ oldu.

 

Yapılan aynı araştırmaya göre; ‘Bursa Kent Meydanı’ 240 haberle altıncı, ‘Anatolium’ 179 haberle yedinci sırayı aldı. ‘As Merkez’ hakkında çıkan 174 haberle sekizinci olurken, ‘Özdilek’ 167 haberle dokuzuncu ve ‘Optimum AVM’de 161 haberle ilk on içinde yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :