Yeri geliyor oğlumun ölmesini istiyorum

Yeri geliyor oğlumun ölmesini istiyorum

Huriye Çakmak, alkol ve uyuşturucu bağımlısı oğlu S.Ç. (27) yüzünden hayatından bezdiğini anlatarak yardım bekliyor: Bir anne bunu der mi? Ama diyor işte.

Büyükçekmece'de yaşayan Huriye Çakmak, alkol ve uyuşturucu bağımlısı oğlu S.Ç. (27) yüzünden hayatından bezdiğini belirtiyor. Oğlunun her akşam kendilerine zarar verdiğini göz yaşları içinde anlatan anne, "Birileri bana yardım etsin! onu topluma kazandıralım." diyor. "Yeri geliyor oğlumun ölmesini istiyorum. Bir anne bunu der mi? ama ben diyorum." şeklinde konuşan anne, yetkililerden yardım bekliyor.

Alkol ve uyuşturucu madde, bir aileyi daha parçalanma noktasına getirdi. Üç çocuk annesi Huriye Çakmak, bir oğlu ve bir kızını evlendirdikten sonra küçük oğlunu da askere gönderdi. Oğlunun terhis olup diğer kardeşleri gibi yuva kurmasını hayal eden anne, askerden sonra oğlundaki değişikliği görünce hayal kırıklığına uğradı. Askerden sonra oğlu S.Ç.'nin çok değiştiğini fark eden anne, hastanelere başvurdu. Her akşam alkol alan ve arkadaşlarından uyuşturucu madde temin ederek kullanan oğlunu kurtarmak için çalmadık kapı bırakmadı. Aradan 5 yıl geçti ancak Huriye Çakmak, oğlunun alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığına bir çözüm bulamadı.

Oğlu S. Ç.'nin kendilerine çektirdiği eziyet nedeniyle artık yaşamak istemediğini anlatan Huriye Çakmak, "Artık canıma tak etti." diyor. Anne Çakmak, "Yeri geliyor 'Allah'ım al canını da, yani birinden birimizi rahata erdir' diyorum. Bu kelime denir mi? ama diyorum. Bazen beni canımdan bezdiriyor. Her akşam içiyor. Babasından zorla para alıyor. Vermeyince kavga çıkartıyor, bize zarar veriyor. Babaya vuruyor. Baba kalp hastası, bilinçsiz yapıyor ama bize zarar veriyor." şeklinde konuşuyor.

Oğlunun eski haline dönmesi için her şeyi denediğini anlatan anne, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Küçükçekmece'de oturuyorduk. Arkadaş çevresinden uzaklaşsın diye Büyükçekmece'ye taşındık. Ancak değişen bir şey olmadı. Tedavi için AMATEM'e götürdüm. Biraz kaldı sonra kendi isteğiyle çıktı. Bir hafta ya da 10 gün kadar kaldı. Bana söyledikleri; 'hasta istemiyor. Biz bu hastayı zorla tutamayız' oldu. Bu hasta normal bir hasta olsa kendisi tedavi olmayı kabul etmez mi? Bazen çalışıyordu. Şu an işten de çıktı her an saldırganlaşabiliyor. Esrar içiyordu. Bana şu an bıraktığını söylüyor. Ama her akşam alkol alıyor."

Huriye Çakmak, "Bir anne olarak diyorum ki; birlikte kurtaralım şunu. Tek başıma kaldım. Maddiyat da olmayınca bir şey yapamıyorum. Gittiğim her yerden para istiyorlar. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürdüm, meczupların içine atıyorlar. Özel hastaneler çok para istiyor. Birileri bana yardım etsin! oğlumu hayata kazandıralım." diyerek yetkililerden yardım istedi.

Etiketler :