'Yerli firmalar tercih edilmeli'

'Yerli firmalar tercih edilmeli'

Cumhurbaşkanı Gül: Belediyeler otobüs ihtiyaçlarını yerli firmalardan yana kullanmalı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, otobüs firmalarına ve belediyelere seslenerek, otobüslerini yerli firmalardan temin etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, Adana'da TEMSA Otobüs Fabrikası'nı gezdi. Mersin yolu üzerinde fabrikanın girişin Cumhurbaşkanı ve eşi Hayrünnisa Gül'ü TEMSA CEO'su, Taner Ünlü karşıladı. İmalathaneyi geçen Gül ve eşi, fabrikaya girişlerinde, üzerinde isimleri yazılı baretleri taktılar. Otobüs üretim ünitelerini gezen Cumhurbaşkanı Gül, üretim faaliyetleri hakkında TEMSA CEO'su Taner Ünlü'den bilgi aldı.

Taner Ünlü, tamamen Türk mühendisliğiyle çalışan fabrikada, günde 5 otobüs üretildiği ve bunun yüzde 40 kapasite ile gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu yıl 500 milyon dolar ciro beklediklerini aktaran Ünlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Gül, fabrikada üç vardiyayla çalışılabileceğini ve üretimin artırılabileceğini söyledi. Türkiye'de otobüs firmalarına ve belediyelere seslenen Cumhurbaşkanı Gül, otobüslerini yerli firmalardan temin etmelerini istedi. Yerli üretimin birkaç kat daha ucuz ve kaliteli olduğunu aktaran Gül, özellikle belediyelerin şehir içi ulaşımda yerli firmalarla çalışması gerektiğini kaydetti.



İşçilerle anı fotoğrafları çektiren Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile belediye ve yolcu otobüslerinin şoför mahalline binerek gazetecilere poz verdi. Belediye otobüsünün şoför koltuğuna oturan Gül, işçileri korna çalarak selamladı. Fabrikada çalışan işçiler kendilerini selamlayan Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi gösterisinde bulundu.

CİHAN

Etiketler :