Yeryüzü Doktorları Birleşmiş Milletler'de

Yeryüzü Doktorları Birleşmiş Milletler'de

Yeryüzü Doktorları 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’nın hazırlıkları için 1-8 Nisan’da New York’ta olacak.

İlki ve ikincisi 1980 ve 1991 yıllarında Paris’te, üçüncüsü 2001 yılında Brüksel’de toplanan BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’nın dördüncüsü Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Konferans, 2011 yılının en büyük kalkınma hareketi olacak. Bu seneki konferans, 2001’de Brüksel’de yapılan 3. BM EAGÜ Konferansı’nda kararlaştırılan 10 yıllık eylem planının sonuçlarının değerlendirilmesi ve EAGÜ’in gelecek 10 yılda sürdürülebilir kalkınmalarına yönelik yeni tedbir ve stratejilerin belirlenmesi amacını güdüyor.

 

Konferansın en önemli ayaklarından Sivil Toplum Forumu’nun Türkiye’deki organizasyonu, uluslararası bir sivil toplum örgütü olan Yeryüzü Doktorları tarafından koordine ediliyor. Hazırlıklar kapsamında 1-8 Nisan 2011 tarihleri arasında New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde geniş katılımlı bir hazırlık komitesi toplantısı gerçekleşecek.

 

Yeryüzü Doktorlarını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Genel Müdür Mustafa Tutkun’un katılacağı toplantıda Prof. Karaman BM Genel Kurulu’na hitaben bir konuşma da yapacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :