YEŞİL BİNADA İLK TOPLANTI

YEŞİL BİNADA İLK TOPLANTI

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyan yeni binasında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Yaklaşık 2 yıl önce temelleri atılan ve mimarisi, altyapısı, verimli enerji kullanımı ile doğa dostu ve örnek bir proje olan ‘’Türkiye’nin İlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası’’nın inşasında sona gelindi. Halkalı’da yükselen Küçükçekmece Belediyesi’nin çevre dostu yeni binasında gerçekleştirilen ilk meclis toplantısına Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay,  AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, meclis üyeleri,  iş adamları ve basın mensupları katıldı.

‘AKILLI VE TASARRUFLU BİR BİNA’

Toplantıdan önce katılımcılara yeni belediye binasını gezdiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, akıllı binanın özelliklerini şöyle sıraladı:

 ‘ Yeni kamu binası, insan merkezli, yaşam kalitesini en üst noktaya çıkartacak, verimli bir bina olarak tasarlanmış olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Breeam Sertifikasına sahip bir bina.  Mimari açıdan özel bir tasarım. Engelliler için her türlü detay dikkate alındı. Bina 38 bin metrekare kapalı alana sahip. Yüzde 35 enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca yılda yaklaşık 350 ton daha az karbon salınımı sağlayan bir bina. Her malzeme geri dönüşümlü olarak düşünüldü. Otomasyon sistemi sayesinde her birimin tükettiği enerji izleniyor. Yeni kamu binamız her anlamda örnek teşkil ediyor. En son Danimarka’dan 75 kişilik heyetimiz gelerek incelemelerde bulundu ve ülkelerine şaşkınlıkla döndüler. Çünkü tam anlamıyla örnek oluşturacak bir bina. Binanın üst kısmı tamamen çim. Yağmur suyunu depolayarak, filtreleyip, çevre sulamasında kullanacağız. Buz depolama ünitelerimizi soğutmada da kullanacağız. Gün ışığından en üst seviyede yararlanacağız.’

‘HER İHTİYACA CEVAP VERECEK NİTELİKTE’

Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasının 100-120 yıl civarında yaşayacağını kaydeden Aziz Yeniay, binamızın yüzde 100’ü Küçükçekmece Belediyesi bütçesinden karşılandı. 75 trilyona mal oldu. Ön kısmında 40 dönümlük bir park alanı, kapalı otoparkı, çocuk yuvası,  spor salonu ve kafeleriyle de hem vatandaşın hem de personelin her türlü ihtiyacına cevap verecek niteliktedir.’ diye konuştu.

RESMİ AÇILIŞI BAŞBAKAN ERDOĞAN GERÇEKLEŞTİRECEK

 Küçükçekmece Belediye meclisinin Şubat ayı ilk toplantısında, ilçedeki bazı parsellerin  imar kanunlarına göre tahsis durumları görüşüldü.  10 yılda meclis üyesi kardeşlerimizle Küçükçekmece’yi iyi bir noktaya getirdik.’ diyerek, meclis üyelerine ve  emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yeniay, ‘ Henüz merdivenin birinci basamağındayız. Bu çıta daha yukarılara yükselecek. Yeni kamu binamızın açılışını Şubat ayı sonunda Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğiz.’ dedi. 

toplanti_2[1].jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.