Yeşil Iğdır Spor Klübü Derneği Programı Yapıldı

Yeşil Iğdır Spor Klübü Derneği Programı Yapıldı

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Engelliler Haftası nedeniyle 16 Mayıs akşamı muhteşem bir program sergileyerek izleyicileri büyüledi.

Asiye Yener'in haberi

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübünün Engelliler Haftası nedeniyle hazırladıkları program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dernek Başkan yardımcısı Garip Samançi’nin konuşmasıyla başladı. Iğdır Valisi Davut Haner, yaptığı anlamlı konuşmanın ardından okuduğu Engelli Şiiri ile salondakileri ağlattıktan sonra Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in yönettiği Kör Kütük Aşk oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu. Kör Kütük Aşk isimli oyunda Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hakan Abakay, dernek üyelerinden Cemil Beklen,  Eğitimci-yazar-gazeteci Fatma Çetin Kabadayı, Sağlık Bakanlığı'ndan Serpil Önal, Acil Tıp Teknisyeni Özlem Çalışır, yazar Hatice Tağal, eğitimci Meltem Oğan yer aldı. Oyun yazarı Fatma Çetin Kabadayı “Engelin bedende değil yürekte olduğunu anlatmaya çalıştığımız bu çalışmaya Sayın Valimizin gelmesi bu amaç için uğraşan dostlarımıza sihirli değneğin dokunması gibi oldu.   Sayın Valimiz Kör Kütük Aşk’ın yönetmeni olmadan önce biz aynı oyunu dram olarak sahneliyorduk. O olmasaydı bu gösteri böyle güzel olmazdı,” dedi.

Gecede, Sibel Çıyrık, Mehmet Kum, Tuğba Coşkun, Garip Samançi şiirleriyle Ahmet Katman gitarıyla renk kattı.

Saat 20.00’de başlayan programa protokol üyeleri, Iğdır halkı katıldı. Azerbaycan’dan Şaire Zeynep Nahçıvanlı da yaptığı elişi etkinlikleriyle engellilere katkı sağladı. Biletler Yeşil Iğdır Engelliler Spor kulübü yararına satışa sunuldu. Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in üstat Necip Fazıl’ın şiiriyle sahne alması büyük beğeni ve alkış alarak geceye damgasını vurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.