Yeşil'in Ajandasındaki Albay MHP'DE

Yeşil'in Ajandasındaki Albay MHP'DE

MHP'de Balyoz sanığı emekli Korg. Engin Alan'ın adaylığı tartışılırken, tabanda sıkıntı yaşanması muhtemel bir diğer aday Çorum'da çıktı.

 

Liste başı yapılan emekli Albay Mustafa Hidayet Vahapoğlu, psikolojik harekât uzmanı. Adı, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın telefon defterinde çıkan Vahapoğlu, uzun süre tartışılmıştı. 1988-2007 arasında psikolojik harekât kampanyalarının arkasındaki isim olarak biliniyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, parti tabanının tepkisine rağmen Balyoz davası tutuklusu emekli Korgeneral Engin Alan'ı İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday gösterdi.

ENGİN ALAN BAŞÖRTÜLÜLERİ FİŞLEMİŞTİ

Darbeye teşebbüs suçundan tutuklu yargılanan Alan, başörtülüleri fişlemekle de suçlanıyor. Alan, kolordu komutanı olduğu Aralık 2002'de kaleme aldığı ve altında kendi imzasının olduğu belgede, başörtüsünü irticai faaliyet olarak nitelendiriyor.

Komutanlıklara gönderdiği emirde, personelin eşleri ve çocuklarıyla birlikte sıkı takipte tutularak giyim kuşamlarının not edilmesini istiyor.

MHP'nin tabanda sıkıntı yaşaması muhtemel bir diğer adayı ise Çorum'da liste başı yapılan Mustafa Hidayet Vahapoğlu. Vahapoğlu, askerî öğrenci statüsüyle eğitimini sivil üniversitelerde tamamlamış, Milli Güvenlik Akademisi mezunu emekli bir subay. Ancak öne çıkan özelliği, psikolojik harekât uzmanı olması. 1988-2007 yılları arasında Türkiye'deki psikolojik harekât kampanyalarının arkasındaki isim olarak bilinen Vahapoğlu, 2007'den bu yana Bahçeli'nin danışmanlığını yürütüyor. Partinin MYK üyesi de olan Vahapoğlu'nu, kamuoyu, Yeşil kod adlı tetikçi Mahmut Yıldırım'ın telefon defterinde adının ve telefon numarasının çıkmasıyla tanıdı.

Vahapoğlu ile ilgili yazıyı ilk kaleme alanlardan biri Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu oldu. Uslu, yazısında MHP yönetimine şu soruları yöneltmişti:

"2007-2009 yılları arasında Sayın Devlet Bahçeli'nin danışmanlığını yapan ve halen MHP MKYK'da bulunan Mustafa Hidayet Vahapoğlu'nun Yeşil kod adlı tetikçi Mahmut Yıldırım ile herhangi bir ilişkisi olmuş mudur?

Bu ilişki onun o dönem yaptığı devlet göreviyle ilişkili midir?

Sayın Vahapoğlu, Yeşil ile hiçbir ilişkim olmadı diyorsa, 1995 yılında Ankara'da gözaltına alındığında cebinden çıkan telefon defterinde Sayın Vahapoğlu'nun adı ve telefon numarası neden yazılıydı?

O telefonun o defterde yazılı olduğu bilgisini de yalanlayabilir misiniz?

Bu bilgi 1999 yılında Artı Haber dergisinde yayımlandığı halde en azından 2001 yılına kadar o telefon numarasının değiştirilmediği de doğru değil mi?

Sayın Vahapoğlu, bir psikolojik harekât uzmanı mıdır? Psikolojik harekât kapsamında kurslar vermiş midir? Planlar yapıp bunları uygulamış mıdır?"

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.