Yetimler İstanbubul'da AĞIRLANDI

Yetimler İstanbubul'da AĞIRLANDI

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetimler doya doya İstanbul’u gezdi…

Deniz Feneri Derneği, 2003 yılından beri her yıl düzenlediği 1001 çocuk 1001 Dilek Projesini bu yıl yalnızca “yetimler” için gerçekleştirdi.

 

Projenin amacı yetim çocukların dileklerini gerçekleştirerek onları bir nebze olsun mutlu etmek ve ihtiyaçlarını gidermekti.


Projeye kimler katıldı?

Bugüne kadar Deniz Feneri’nin kapısını çalmış, bir şekilde Deniz Feneri’ne ulaşmış ve ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilmiş dul ve yetim ailelerine öncelik tanındı.

Türkiye’nin 81 ilinde, şehir merkezlerinde, ilçelerde, köylerde, mezralarda; ulaşılabilen tüm dul ve yetimlerin kapıları vefakar Deniz Feneri gönüllüleri tarafından tekrar çalındı. Hal hatır soruldu, sosyo – ekonomik durumları ile ilgili son bilgilere ulaşıldı. Sosyal incelemeleri yapıldı. Yetimlerin başları okşandı, kendilerine bir hediye paketi verilse içlerinden ne çıkmasını isteyecekleri soruldu. Arzularını, isteklerini ve hayallerini satırlara döktükleri bir mektupla ölümsüzleştirmeleri istendi.


Dilekler nasıl duyuruldu?

Gelen mektuplar tek tek okundu ve özenle www.binbiryetim.com sitesine aktarıldı. Hayırseverler bu siteyi ziyaret ederek yetimlerin dileklerini gördü ve gerçekleştirdi. 

 

Masal gibi bir İstanbul gezisi
Projenin önemli aşamalarından biri de İstanbul gezisiydi. Proje kapsamında 18 - 23 Nisan 2011 tarihleri arasında, Türkiye’nin 7 bölgesinden Deniz Feneri’nin konuğu olarak İstanbul’a getirildi çocuklar. 


Kimler geldi?
Afyonkarahisar’dan Nimet, Aksaray’dan Ramazan ve Gülbeyaz, Ağrı’dan Emir ve Cengiz, Şanlıurfa’dan Büşra ve Sibel, Bursa’dan Rabia, İzmir’den Gizemnur ve Ömer Faruk, Trabzon’dan Seyitnur, Ankara’dan Nurdan ve Atılgan bir hafta boyunca misafirimiz oldular.

 

Çocuklar İstanbul’da neler yaptı?

Yeni kıyafetler
Çocuklar İstanbul’a geldikleri ilk gün Deniz Feneri Giyim Mağazası’nda yepyeni kıyafetlerine kavuştu.

 

Zeytinburnu Belediyesi
Deniz Feneri’nin yetimleri öğle yemeğinde Zeytinburnu Belediyesinin misafiri oldu. Zengin bir mönü ve güleryüz ile karşılanan çocuklar, hayatlarında ilk kez, bir belediye başkanının konuğu olarak nezih bir restoranda yemek yedi.

 

Hamidiye Su
Yetim çocuklar daha sonra Hamidiye Su’yu ziyaret etti. Çocuklar, yetkililere suyun hangi kaynaklardan nasıl getirildiği, hijyeninin nasıl sağlandığı, su şişelerinin nerelerde üretildiği gibi pek çok önemli soru sordu. Çocuklar, sorularına tatminkar cevaplar aldılar ve kendileri için hazırlanan özel hediye paketleri ile ayrıldılar Hamidiye’den…


Turistik Mekanlar
Çocuklar gezilerinin ikinci gününde Panorama 1453 Müzesini, Sultanahmet’i ve Dolmabahçe Sarayı’nı gezdi.

 

Mevlana İdris Zengin’i Ziyaret Ettik

Yazar Mevlana İdris Zengin, öğle yemeğinde çocukları kendi mekanında ağırladı. Fatih Atpazarı Meydanı’nda bulunan Eski Kafa Kafe’de çocuklara leziz bir öğle yemeği hazırlayan Mevlana İdris Zengin, çocuklara Uçurtma Yayınları tarafından hediye edilen kendi kitaplarını imzaladı.

Yetimler Sapphire’de Eğlendi
İstanbul’un en yüksek  binası İstanbul Sapphire’i ziyaret eden çocuklar, İstanbul’a bakabilecekleri en yüksek noktadan baktı, 5 boyutlu İstanbul gezi simülasyonu ile eğlendi. 

 

Bilinçli Tüketiciler Olma Yolunda  İlk Adım
Tüketiciler Birliği, çocuklarımızı ağırlayarak bilinçli bir tüketici olma yolunda dikkat etmeleri gerekenleri anlattı çocuklara. Tüketiciler Birliği’nde kısa zamanda ve sıkılmadan pek çok bilgiye kavuşan çocukları ayrıca hediyeler de bekliyordu.

 

 Eyüp Belediyesi’ndeydik

Bugün Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun misafiri olan yetimler, belediye başkanından kendileri için hazırlanmış özel hediye paketleri aldılar. Çocuklar daha sonra teleferikle Piyer Loti’ye çıktı.


 Ümraniye Belediyesi’ne Konuk Olduk

Öğle yemeğinde Ümraniye Belediyesinin konuğu olan yetimler gördükleri ilgiden oldukça memnun kaldı.

 

 Çamlıca Koleji

Çocukların duraklarından birisi de Özel Çamlıca Koleji oldu. Çamlıca Koleji öğretmen ve öğrencileri İstanbul’a misafir olarak getirilen yetimlerle yakından ilgilendi ve onlara hediyeler verdi.

 

Mihrimah Sultan’da Sağlık Taraması
Üsküdar’da bulunan Mihrimah Sultan Tıp Merkezi, tüm çocuklarımızı kapsamlı bir sağlık taramasından geçirdi.

 

Diyarbakır Sur Restoran
Diyarbakır Sur Restoran da yetimlerimizi ağırlayan, onlara gönüllerince ikramda bulunan, yüzlerini güldürenlerden oldu.

 

Dev Akvaryum
Çocuklar İstanbul’un dev akvaryumu Turkuazoo’yu zevkle gezdi.

 

Sihirli Elmalar
Yetimlerin zevkle katıldığı gezideki renkli duraklarından biri de Sihirli Elmalar’da elma şekeri yapımı idi. Her biri kendi elleriyle yaptıkları elmalarını özel muhafazaları içinde evlerine götürdü.

 

Olivium’da Bowling
Çocukların hayatlarında bir ilk de Zeytinburnu Olivium alışveriş Merkezi’nde yaşandı. Çocuklar Olivium bowling salonunda ilk kez ve büyük bir zevkle bowling oynadı.

 

Hospitadent’te Korkusuz Diş Muayenesi
Deniz Feneri’nin misafir çocukları Hospitadent’te hiç korkmadan oturdular dişçi koltuğuna. Hepsi tek tek muayene oldu, gerekenlere dolgu ve tedavileri uygulandı. Hospitadent ayrıca çocuklara çeşitli armağanlar da verdi.

 

IMH’de Sinema
Çocuklar İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin konuğu oldu. IMH’de sinema izleyen çocuklar buradan da hediyelerle ayrıldılar.

 

23 Nisan’da Anlamlı Faaliyet
Çocuklar 23 Nisan’da Genç Müsiad’ın pikniğine katıldı. Hep birlikte ağaç diken çocuklar gönüllerince eğlendi.

 

 

Radyo ve Televizyon Katılımları
Çocuklar İstanbul’da bulundukları süre içerisinde radyo ve televizyon programlarının konuğu oldular. Çocukları programlarında ağırlayan radyo ve televizyonlardan; 

Yunus Göksu’ya (TV5- Sokağın Nabzı)
Süleyman Erkişi’ye (Hilal TV – Çocukça Müzik)
Zeynep Türkoğlu’na (Moral Fm – Yeni Bir Gün )
İbrahim Soydan Erden  (Lalegül Fm  - Sofra)
Recep Koçak’a (Seyr Fm – İyiliğin Seyr Hali)

Selda Atalay’a (Ülke TV – Günün İçinden)

Sümeyye Türker Baybara’ya (Dost TV - İyi Haberler)

Teşekkür ediyoruz.

 

Henüz Gerçekleşmeyen Dilekler
Dileklerin hepsi henüz gerçekleşmedi. Projeye katılan tüm yetimlerin dilekleri, istekleri, duyguları, beklentileri ve söylemek istedikleri www.binbiryetim.com adresinde hayırseverleri bekliyor.

 

Bilgi İçin: Tuğba Akalın- Deniz Feneri Derneği Medya İlişkileri Sorumlusu
0212 414 61 45 – 0542 267 59 43 tugba.akalin@denizfeneri.org.tr 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum