Yetimler İstanbul'u Geziyor

Yetimler İstanbul'u Geziyor

1001 Yetim 1001 Dilek Desteğinizi Bekliyor

Deniz Feneri Derneği, 2003 yılından beri her yıl düzenlediği 1001 çocuk 1001 Dilek Projesini bu yıl yalnızca “yetimler” için gerçekleştirdi. Projenin amacı yetim çocukların dileklerini gerçekleştirerek onları bir nebze olsun mutlu etmek ve ihtiyaçlarını gidermek.

Proje kapsamında 18- 23 Nisan 2011 tarihleri arasında, Türkiye’nin 7 bölgesinden Deniz Feneri’nin misafiri olan ve bir program çerçevesinde İstanbul’u gezen yetimler çok mutlu.

Bu sabah Mihmimah Sultan Tıp Merkezi’nde ayrıntılı bir sağlık taramasından geçen yetimler bu gün saat 15:30’da gösteri yaptığı her ülkede kapalı gişe oynayan sıra dışı bir balon gösterisine Gazillion Buble Show’u izlemeye gidecek. Hemen ardından da İstanbul’un dev akvaryumu Turkuazo’yu ziyaret edecek.

Afyonkarahisar, Aksaray, Ağrı, İzmir, Şanlıurfa, Bursa, İzmir, Trabzon ve Ankara’dan İstanbul’a gelen Yetimler bugüne kadar Zeytinburnu Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun, Başkanı Hasan Can’ın konuğu oldu.


Panoroma 1453 Müzesini, Sultanahmet’i, Dolmabahçe Sarayı’nı gezen, teleferiğe binen çocuklar,  İstanbul’un en yüksek binası İstanbul Sapphire’in terasından İstanbul’u seyretti, 5 boyutlu İstanbul gezi simülasyonu ile eğlendi. 


Yazar Mevlana İdris Zengin kitaplarını çocuklar için imzaladı.


Çocuklar 22  ve 23 Nisan’da günü kapsamlı bir diş taramasından geçecek, eğlenceli mekanları ziyaret edecek, bowling oynayacak, Sihirli Elmalar ve Genç Müsiad’ın konuğu olacak…

Proje katılan tüm yetimlerin dilekleri, istekleri, duyguları, beklentileri ve söylemek istedikleri www.binbiryetim.com adresinden görülebilir.

Konu ile ilgili bilgi veren Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Türkiye’nin her bölgesinden binlerce dilek topladıklarını, bu yıla kadar 23.300 çocuğun 26.000 dileğinin gerçekleştiğini söyledi.

İlk dileğin sekiz yıl önce gerçekleştirildiğini vurgulayan Av. Mehmet Cengiz, “Yüzlerde oluşan küçük bir gülümseme bizim en büyük mutluluğumuz. Projemize destek veren ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Siz de bir yetimin dileğini gerçekleştirmek için www.binbiryetim.com adresini ziyaret edin!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.