YGS'de En Başarılılar

YGS'de En Başarılılar

YGS'de en başarılılar; Konya'dan Ayşenur Şam, İstanbul'dan ise Günay Yolcu oldu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan Yüksek Öğretim Kurulu'nda (YÖK) düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. YGS'de en başarılılar; Konya'dan Ayşenur Şam, İstanbul'dan ise Günay Yolcu oldu.

Prof. Dr. Yarımağan, YGS'de sınavı geçerli sayılan aday sayısının ise 1 milyon 487 bin 493 olarak tespit edildiğini bildirdi.

Sınavda 1 milyon 473 bin 337 adayın puanı hesaplanırken, 14 bin 156 adayın da puanını hesaplanamadığını belirten Yarımağan, 70 bin 248 adayın 140 puanın altında kaldığını; adaylardan toplam 1 milyon 403 bin 89'unun bir yükseköğretim programına yerleşmek için tercih hakkı kazandığını; 169 bin 509 adayın 140-180 arasında puan aldığını belirtti.

180'in üzerinde puan alan ve LYS'ye girmeye hak kazanan aday sayısının 1 milyon 233 bin 580 olduğunu vurgulayan Yarımağan, bu oranın bekledikleri değerlerin biraz üzerinde olduğunu ifade etti.

Yarımağan, sınavda 69 kopya olayının tespit edildiğini söyledi. Yarımağan, Fen Bilimleri'nde 183 adayın tüm soruları yaptığını; adayların yarıdan çoğunun testi boş bıraktığını söyledi. Yarımağan, eğitim sisteminin Fen Bilimleri'nde öğrencileri yeterince bilinçlendiremediğine dikkat çekti. Yarımağan, YGS'de kızların erkeklerden daha başarılı olduğunu belirtti.

Yarımağan, en başarılı okulların lise grubu olduğunu; ilk 10'a giren tek meslek lisesinin de astsubay hazırlama okulu olduğunu ifade etti. En başarılı ilin Yalova olduğunu Açıklayan Yarımağan, İstanbul'un 43. olduğunu; son 3 ilin Şırnak, Ardahan ve Hakkari olduğunu belirtti. Yarımağan, YGS'de en başarılı olan öğrencilerin Konya'dan Ayşenur Şam, İstanbul'dan ise Günay Yolcu olduğunu kaydetti.

YGS'de başarılı olan 10 aday başarı sırasına göre şöyle;

Ayşenur Şam - Meram Fen Lisesi, Günay Yolcu - Özel Üsküdar Fen Lisesi, Furkan Çağrı Top - Özel Çağ Fatih Fen Lisesi, Kemal Sarı - Adana Fen Lisesi, Arman Özdemir - İzmir Fen Lisesi, Mehmet Nuri Akıncı - Meram Fen Lisesi, Bekir Tok - Meram Fen Lisesi, Kamil Çalışkan - Ankara Fen Lisesi, Ceren Uluer - Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesi, Mücahit Yıldız - Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi.

Etiketler :