Yılbaşı Gecesi Saldırıya Uğradı

Yılbaşı Gecesi Saldırıya Uğradı

Hollanda'da Türklere Ait HDV'ye Bağlı Sultan Ahmet Camisi, Yılbaşı Gecesi Kimliği Belirsiz Kişilerin Saldırısına Uğradı.

Hollanda'da Türklere ait Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı Sultan Ahmet Camisi, yılbaşı gecesi kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Camları ve kepenkleri kırılan camide maddi hasar meydana geldi.

Cami derneği başkanı Ramazan Gül, hasarın büyük olduğunu, olaydan sonra camiye gelen polisin "Bu saldırının kasıtlı olarak yapıldığını söylediğini" açıkladı. Camilerinin ilk kez saldırıya uğradığını belirten Gül, "Hollandalılar ile aramızda iyi bir diyalog var. Saldırıyı kimlerin yaptığını bilmiyoruz" dedi.

Saldırının kendilerini endişelendirdiğini ve bundan sonra camiyi nöbetleşe koruyacaklarını kaydeden Gül, şöyle konuştu: "Saldırı, yılbaşı gecesi saat 02.30 sularında oldu. Bu saatten önce camiyi kontrol amaçlı gezdim. Herhangi bir hasar yoktu. Kepenklerimiz çekiliydi. Kepenkleri levye demiri ile kaldırarak camları kırmışlar. Sonra kaçıp gitmişler."

Gül, polisin araştırmalarına devam ettiğini, saldırı konusunda kendilerine daha sonra detaylı bilgi vereceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :