Yılbaşı tacizcileri iş başında

Yılbaşı tacizcileri iş başında

Her yıl olduğu gibi Taksim'de bu yıl da alınan onca önleme rağmen bildik sahneler yaşanıyor. Yılbaşını kutlamak için gelen 2 kadın, İstiklal Caddesi'nde bir grubun tacizine uğradı.

Taksim'de 2 kadın, bir grubun tacizinden polise sığınarak kurtuldu.

Her yıl olduğu gibi Taksim'de bu yıl da alınan onca önleme rağmen bildik sahneler yaşanıyor. Yılbaşını kutlamak için gelen 2 kadın, İstiklal Caddesi'nde bir grubun tacizine uğradı. Bir süre caddede taciz edilen kadınlar, polise sığınarak kurtuldu.

Kadınların kedisini taciz eden gençlerden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Taksim'de polis göz açtırmıyor

Yılbaşı kutlamalarının merkezi Taksim Meydanı'nda olası taşkınların önlenmesi amacıyla polis, yoğun güvenlik önlemi aldı. Her sokak başına konuşlanan ekiplerin dışında sivil polisler de göz açtırmıyor. Taksim'de yılbaşını geçirmek isteyen binlerce kişi, İstiklal Caddesi'ni doldurdu. Geçtiğimiz yıllardan ders alan polis, kalabalığı fırsat bilerek taşkınlık çıkarmak isteyenleri önlemek amacıyla hazır bulundu. Her sokak başını tutan polis ekipleri, fırsatçılara göz açtırmıyor. Polisin yoğun güvenlik önlemlerinden memnun olanlar da abartılı bulanlar da oldu. Yılbaşını kızıyla birlikte Taksim'de geçirmek için gelen Ahmet Çakmak, güvenlik önlemlerinin abartılı olduğunu söyledi. Bu önlemlerin insanlardan kaynaklandığını söyleyen Çakmak, "Kızıma da söyledim 'insandan çok polis var.' Neticede onlar da bizim güvenliğimiz için bulunuyor. Soğukta görev yapıyorlar." dedi. Bu yıl ilk kez geldiğini söyleyen bir başka vatandaş ise, önlemlerden çok memnun olduğunu aktardı.

Nişantaşı'nda 1 kişi gözaltına alındı

Nişantaşı Abdi İpekçi Anıtı önüne kurulan dev platformdan yükselen müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar, yılbaşına merhaba demeye hazırlanıyor. Güvenlik önlemlerinin son derece sıkı olduğu Nişantaşı'nda polisler şüpheli şahıslarla ilgili kimlik sorgulaması yapıyor. Vatandaşları rahatsız ettiği gerekçesiyle 1 kişi de gözaltına alındı. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde toplanan binlerce kişi DJ'lerin çaldığı müzikle dans edip şarkılar söylüyor. Vatandaşlar, yılbaşı kutlamaları için Abdi İpekçi Caddesi kenarlarına yerleştirilen heykellerle fotoğraf çektirdi.

Vatandaşların huzur içerisinde eğlenebilmeleri için geniş önlem alan polis ekipleri, vatandaşları rahatsız ettiği gerekçesiyle 1 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan, Şişli Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan fayton, Abdi İpekçi Caddesi boyunca vatandaşlara tur attırdı.

Nostaljik tramvayda yılbaşı konseri

Taksim-Tünel hattında çalışan nostaljik tramvayın arkasına, sahne şeklinde dizayn edilen ikinci bir vagon eklendi. Vagonda Blues grubu yılbaşı kutlamaları için taksim meydanına akın edenleri coşturdu. Taksim meydanındaki yılbaşı kutlama etkinliklerini düzenleyen Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım, "Bir sahnede olması gereken tüm ses ve ışık sistemlerini sahne vagona monte ettik. Bu şekilde kutlamalara bir renk katmak istedik." dedi. Taksimin artık sarhoşların, tinercilerin mekanı olmadıklarını göstermek için bu tür etkinlikler yaptıklarını aktaran Hışım, "Yerli ve yabancı turistler tramvaylı müzik şenliğini çok sevdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde havai fişek gösterileriyle etkinliklerimiz devam edecek" şeklinde konuştu. Müzik tramvayından müzik dinleyenler ise böyle bir şeyin çok iyi düşünüldüğünü, yılbaşı kutlamalarına farklı bir renk kattığını belirtti. Nostaljik tramvayın yolculuğu boyunca da devam ettirdiği müzik yayını ilginç görüntüler oluşturuyor.

Yeni yılı Nasrettin Hoca kostümüyle karşıladı

Nasrettin Hoca kostümüyle İstiklal Caddesi'nde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Denizli'li Hamdi Yılmaz, "Hıristiyan aleminin Noel Babası varsa bizim de Nasrettin Hoca'mız var." diyerek kendi kültürümüz olmadığı gerekçesiyle yeni yıl kutlamalarını eleştirdi. Yeni yılın gelişi beklenirken rengarenk neon ışıklarla süslenen İstiklal Caddesi, bir o kadar da renkli görüntülere sahne oldu. Eğlenen vatandaşların yanı sıra bir de yeni yıl kutlamalarını kendilerine özgü protesto edenler de vardı. Bunlardan birisi de Denizli'den gelen Hamdi Yılmaz. Bir elinde büyük tahta kepçesi, diğer elinde oldukça iri taneli tespihi ve göğsünün üzerinde boynundan çapraz sarkan heybesi ile Nasrettin Hoca. Kıyafetinin çekiciliği nedeniyle İstiklal Caddesi'nden geçen özellikle çocukların ilgi odağı haline gelen Hamdi Yılmaz, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Karşılığında sembolik bahşişler de alan temsili Nasrettin Hoca Hamdi Yılmaz, "Hristiyan aleminin Noel Babası varsa bizim de Nasrettin Hocamız var." diye konuştu. Yeni yıl kutlamalarının Hristiyan alemine özgü olduğunu belirten Hamdi Yılmaz, Müslüman alemi tarafından kutlanmasına da tepki gösterdi.

Ankaralılar yeni yıla kolbastıyla giriyor

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, eğlenerek 2010 yılının son saatlerini kutladı. Kızılay'da kolbastı oynayan gençler, havuzdaki ışıklı su dansı ile eğlendi. Kızılay Meydanı'ndaki dev saat ise arıza sebebiyle durdu.

CİHAN
 

Etiketler :