Yılbaşı tebriğinden uyuşturucu çıktı

Yılbaşı tebriğinden uyuşturucu çıktı

Uyuşturucuyu yurt dışına götürmek için her yolu deneyen zehir tacirleri yine polisten kaçamadı. İki İsrail vatandaşı havalimanından uçağa binerken uyuşturucuyla birlikte yakalandı.

Dedektör köpeklerin evrak dolu çantaya tepki vermesi üzerine arama yapılan çantada yılbaşı kartpostalları içine gizlenmiş 232 gram afyon sakızı ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı içindeki emniyet görevlilerinden kaçmak için akla hayale gelmeyen yöntemler deneyen uyuşturucu tacirleri bu kez kartpostallar arasına gizledikleri uyuşturucuyu yurtdışına çıkarmaya çalışırken yakalandı. İsrail'e gitmek için havaalanına gelen Albert S. ve Avi C.'nin çıkış işlemleri yapılırken eğitimli narkotik köpekler de eşyalar üzerinde inceleme yaptı. Bu sırada köpekler valizlerden birine tepki vermeye başladı. Valizin sahibi çanta içinde evrak bulunduğunu söylese de olaya el koyan polis ilgili iki kişiyi gözaltına aldı. Valiz de inceleme yapılmak üzere uzman görevlilere teslim edildi.

Çantanın incelemesini yapan uyuşturucu uzmanları ilk etapta çanta içinde çok sayıda evrak ile karşılaştı. Ancak polisin dikkatini yılbaşı kutlama kartpostalı şeklinde hazırlanmış zarflar çekti. Zarfların içini açan polis yayvan şekilde zarf içine yerleştirilmiş afyon sakızı maddesi ele geçirdi.

Analizi yapılan maddenin 232 gram ağırlığında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan iki İsrail vatandaşı sorgulanmak üzere Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. İsraillilerin ülkelerinde halı ve gümüş ticareti yaptıkları öğrenildi. Afyon sakızını Aksaray'da İran uyruklu bir kişiden aldığını itiraf eden iki şüpheli sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :