Yıldırım: Onlar bu milletin kahramanlarıdır

Yıldırım: Onlar bu milletin kahramanlarıdır

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY uçağı Hollanda'daki kazasına ilişkin, “Bir kaza olduğu diye bir kaşık suda kimse fırtına koparmasın.

Türk Hava Yolları (THY) filosu dünyanın en genç filosudur. Kaptanları dünyanın en tecrübeli kaptanlarıdır” dedi. Meciyeköy'deki Gülbağ Mahallesindeki Nevşehir Özkonaklılar Derneğini ziyaret eden Yıldırım, buraya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve THY Genel Müdürü Temel Kotil ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Karlıtekin ve Kotil, basın mensuplarının THY uçağının Amsterdam'daki kazasıyla ilgili bugün açıklanacak ön rapor hakkındaki soruları yanıtsız bıraktılar. Karlıtekin, yetkililerin gereken açıklamayı yapacağını söyledi.
Binali Yıldırım, dernekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilişim alanında ulaştığı mesafeden söz ederken, internet kullanıcısı sayısının 5 milyondan 37 milyona, okullardaki bilgisayar sayısının ise 4 milyondan 11 milyona çıktığını bildirdi. Yıldırım, köylerde da geniş bant internetin bulunduğunu kaydetti. Sivil havacılık sektörününde taşınan yolcu sayısının 5 yılda 8,5 milyondan 23 milyona çıktığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kaza oldu diye bir kaşık suda kimse fırtına koparmasın. THY'nin filosu dünyanın en genç filosudur. Kaptanları dünyanın en tecrübeli kaptanlarıdır. Kaza hareket eden her şeyde olur. Kazaları önleyen bir buluş henüz yok. Fotoğrafın tamamını görmek lazım. Amsterdam'daki kazada pilotlarımız insanların canını kurtarmak için hayatlarını feda ettiler. Onlar bizim gönlümüze taht kurmuştur. Onlar, bu milletin kahramanlarıdır.”

KÖYLERDE İNTERNET TALEP EDİLİYOR

Bakan Yıldırım, hizmetlerin bütün hızıyla devam ettiğini belirten Yıldırım, artık köyleri dolaştığımda yol, su, elektrik gibi taleplerin olmadığını, internet talebinde bulunulduğunu ifade etti. Yıldırım, memleketi Erzincan'ı ziyaretinde köydeki bir yaşlı kadının kendisinden İsviçre'deki torunuyla görüşmek için köye ADSL getirmesini istediğini anlatarak, “İşte Türkiye'nin kat ettiği mesafe bu. Kimse ufak tefek olayları, pireyi deve yaparak bu ülkeye haksızlık yapmasın” dedi. Binali Yıldırım, AK Parti Şişli Belediye Başkanı Emin Haberdar'ı da tanıttı.

Daha sonra “Sevenler ve Sevilenler Derneği”ni ziyaret eden Yıldırım, dernek üyeleriyle sohbet etti. Yıldırım'ın, Gülbağ mahallesindeki esnaf ziyareti sırasında kendisine güvercin hediye gedildi. Bakan Yıldırım, güvercini serbest bırakarak uçurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :