Yıldırım ve 21 kişiye soğuk duş

Yıldırım ve 21 kişiye soğuk duş

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 22 kişinin tutukluluğa yaptığı itiraz İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildi.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan'ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin, tutukluluklarına yaptıkları itiraz reddedildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevine konulan Mosturoğlu, Ekşioğlu, Turan, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, sözleşmesi feshedilen Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, eski futbolcu Ümit Karan ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 21 kişinin avukatları tarafından yapılan tahliye talebi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.

Mahkeme, 21 kişinin, tutukluluklarına yaptıkları itirazı reddetti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Şeref Akçay'ın, Diyarbakırspor Kulübü eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Giresunspor Klubü Başkanı Ömer Ülkü ve yöneticisi Çoşkun Çalık'ın tahliyeleri yönünde görüş bildirerek, karara muhalif kaldığı öğrenildi.

YILDIRIM'A DA RET
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutukluluğuna yapılan itirazı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince reddedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında tutuklanan Aziz Yıldırım, Selim Kımıl, Abdullah Karakuz ve Abdullah Eker'in avukatlarının tutukluluğa yönelik yaptıkları itirazı değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, Yıldırım, Kımıl, Karakuz ve Eker'in itirazlarını oy birliği ile reddetti.

"DELİLLERDE TUTUKLAMA SEBEBİNİ KALDIRAN BİR DEĞİŞİKLİK YOK"
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 21 kişinin tutukluluğuna yapılan itirazlara ilişkin ret kararının gerekçesinde, tutuklama kararlarında herhangi bir isabetsizlik bulunmadığını, dosyadaki delillerde şüpheliler lehine tutuklama sebeplerini kaldıran bir değişiklik olmadığını bildirdi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, eski futbolcu Ümit Karan, Giresunspor Kulüp Başkanı Ömer Ülkü, yöneticisi Coşkun Çalık, eski Diyarbakır Spor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut, futbolcu Korcan Çelikay, Olgun Peker, Haldun Şenman, Tamer Yelkovan, Ali Kıratlı, Ahmet Çelebi, Sami Dinç, Yusuf Turallı, Bülent İbrahim İşcen, Mehmet Yenice, Abdullah Başak ve Talat Emre Koçak'ın tutukluluğa yönelik itirazlarının değerlendirildiği belirtildi.

Kararda, şüphelilerin üzerlerine atılı suçun niteliği, dosyada bulunan fiziki takip ve telefon görüşme tutanakları, bir kısım şüphelilerin beyanları, diğer belgeler göz önüne alındığında, kuvvetli suç şüphesinin var olduğunu gösteren olguların bulunduğu, ayrıca delillerin tam olarak toplanmadığı, nöbetçi hakimlikçe verilen tutuklama kararlarında herhangi bir isabetsizlik olmadığı ve tutuklanma tarihinden bugüne kadar, dosyadaki delillerde şüpheliler lehine tutuklama sebeplerini kaldıran bir değişiklik bulunmadığı anlaşıldığından yapılan itirazların reddedildiği kaydedildi.

Heyet Başkanı Şeref Akçay da karşı oy yazısında, Ülkü, Çalık ve Yakut'a isnat edilen eylemlerin işlendikleri tarih, delil durumu ve suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak, bu şüpheliler hakkında yurt dışı yasağı konulmak suretiyle tahliyelerine karar verilmesi gerektiği görüşünde olduğunu, bu nedenle çoğunluk görüşüne katılmadığını bildirdi.

KIRATLI'NIN AVUKATINDAN YALANLAMA
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı'nın avukatı, müvekkilinin Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istediği yönündeki iddiaları yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki Yerleşkesi'nde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Ramazan Dinç, bazı gazetelerde çıkan ''Ali Kıratlı, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istiyor'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Avukat Dinç, şunları kaydetti:

''Geçen hafta şike soruşturmasından dolayı Metris Cezaevinde tutuklu bulunan müvekkilim Ali Kıratlı'nın Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanacağına ilişkin olarak bazı basın yayın organlarında haberler çıkmıştı. Özellikle, müvekkilimizin öyle bir talebi olmamıştır. Bildiğiniz üzere Etkin Pişmanlık, bir suçu işleyen ya da yaptığı bir davranıştan pişman olan bir kimsenin kendi iç dünyasında iktifa etmeyip dışa vurma çabası olarak tanımlanabilir. Fakat müvekkilim gerek emniyet gerek savcılık gerekse mahkeme aşamalarında bu suçu işlediğine dair en ufak bir suç kabulünde bulunmadığı gibi buna yönelik bir itirafta bulunmamıştır, bundan sonra da bulunmayacaktır. Bu haberler tamamen uydurma ve yalan haberlerdir. Bununla ilgili kanuni haklarımızı kullanacağız. Kendisi bu açıklamayı bizden talep etmiştir.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.