Yıldırım'ı mahkum ettiren küfür!

Yıldırım'ı mahkum ettiren küfür!

Hakem Selçuk Dereli’nin F.Bahçe Başkanı ile asbaşkan Ali Koç aleyhine dava açtı, kazandı. Dava tutanaklarında zehir zemberek ifadeler var

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkan Ali Koç’un 2.5 yıl önce oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sonrası hakem Selçuk Dereli’ye hakaret ettikleri gerekçesiyle 2 bin 500’er lira para cezasına çarptırılmaları ve Dereli’nin bu parayı tahsil etmek için icra yoluna gitmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Mahkemesi tarafından da onanan mahkumiyet kararının sebeplerini öğrenmek için davanın tutanaklarına ulaştık.
FİFA KOKARTINI ELLERİMLE ..... SOKACAĞIM

Tutanaklardaki en önemli kısım, Aziz Yıldırım’ı mahkum ettiren sözlerdi... Fenerbahçe Başkanı, 26 Nisan 2007’de Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maç sonrası Selçuk Dereli’ye aynen şunları söylemiş:

- Senin o FIFA kokartını ellerimle ....... sokacağım.
- Bir daha bu stada gelemeyeceksin.
- Pozisyonları gördün, ...... döndün.
- Sana maç yönettirmeyeceğim. Yurt dışında da maç yönetemeyeceksin.

Selçuk Dereli’nin Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, Aziz Yıldırım ile birlikte Ali Koç, Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı’nın ‘satılmış, tetikçi, şerefsiz, hırsız’ dediği de ifade edildi.

BU NASIL ÖĞRETMEN?

Soruşturma evrakında ayrıca Mahmut Uslu’nun, “Tetikçi kelimesi Dereli için çok hafif kalır. Bu nasıl beden eğitimi öğretmeni? Çocuklarımızı bu adama nasıl teslim ediyoruz? Bunlar bu kadar insanlara haksızlık ediyorsa çocukları eğitemez. Bence Milli Eğitim bile hemen bu insanın öğretmenlik lisansını elinden alması lazım” şeklinde hakarette bulunduğu da belirtildi.

HAKEM FALAN DEĞİL

Murat Özaydınlı’nın da, “Selçuk Dereli hakem falan değil. Beni dava da edebilir. Bence hakem değil, başka bir şey” şeklinde konuştuğu bildirildi.

Dereli tarafından Aziz Yıldırım, Ali Koç, Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı hakkında 100’er bin lira tazminat davası açılması karşın, mahkeme Yıldırım ve Koç’a 2 bin 500’er lira para cezası verdi.

Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı hakkında açılan davaların ise devam ettiği bildirildi.

DERELİ: HAKEMLERİN SAYGINLIĞI İÇİN BU DAVAYI AÇTIM

Kendisine küfür ve hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açtığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkan Ali Koç’u mahkum ettiren hakem Selçuk Dereli, Merkez Hakem Kurulu tarafından konulan konuşma yasağı nedeniyle dava ile ilgili sorularımıza yanıt veremedi. Ancak Dereli’nin, yakınlarına şunları söylediği öğrenildi:

“Hakem camiasının saygınlığını koruma adına bu girişimde bulundum. Davayı açtığım dönemde Faal Futbol Hakemleri Derneği genel başkanıydım. Her şeyden önce camiam adına bir tavır sergilemem gerekirdi. Çünkü büyük bir müessesenin sorumluluğunu taşıyordum. Kazandığımız bu parayı da yine derneğimize bağışlayacağız.”

DAVA EMSAL TEŞKİL EDECEK

Selçuk Dereli’nin avukatı Murat Söylemez, kazandıkları bu davanın emsal teşkil edeceğine dikkat çekerek, “Biz bu davayı tüm hakemler adına takip ettik. Burada önemli olan bir futbol hakemine yapılan üzücü davranışa karşı sessiz kalmamaktı. Dereli’yi de cesaretinden dolayı kutlamak gerekir” diye konuştu.

O MAÇTA NE OLMUŞTU?

BJK İnönü Stadı’ndaki ilk maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki rövanşı 1-1 berabere bitirince, Fortis Türkiye Kupası’nda finale çıkmıştı. Sarı lacivertli yöneticilerin hakem Selçuk Dereli aleyhine konuşmasına yol açan tartışmalı pozisyonların en önemli şunlar:

1- Sarı kartı olan Beşiktaşlı Baki, 83. dakikada Tuncay’a tekme atmasına rağmen ikinci sarıyı görmedi ve oyunda kaldı.

2- 102. dakikada Bobo, Edu’ya faul yaptı. Pozisyonun devamında kullanılan kornerde Nobre, Beşiktaş’a turu getiren golü attı.

3- 108. dakikada Olcan’ın ortaladığı topa Gökhan Zan ceza sahası içinde eliyle müdahale etti. Hakem Dereli ‘devam’ dedi.

4- Sarı kartı bulunan Mehmet Sedef, uzatma dakikalarında topa eliyle dokundu, ancak ikinci sarı kartı görmedi.

BOŞAT DA BİLGİLİ'DEN 8 LİRA KAZANMIŞTI

FIFA kokartlı eski hakemlerden Muhittin Boşat, 7 yıl önce Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili’den 8 bin lira tazminat kazanmıştı. 14 Nisan 2002’de oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı sonrası Bilgili basın toplantısında Boşat için söylediği, “Tetikçi, güdümlü, skandal hakem, 5-6 milyon dolarlık gelirimizi gasp etti” sözleri nedeniyle mahkeme tarafından bu cezaya çarptırılmıştı.

Bu arada Beşiktaş, karşı dava açmış ve 250 bin lirası maddi, 500 bin lirası da manevi olmak üzere Boşat’tan 750 bin lira tazminat talebinde bulunmuştu. Ancak Boşat’ın avukatı Murat Söylemez, Beşiktaş Kulübü’ne, “FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde yanlış bir iş yaptınız. FIFA nezdinde ağır cezaya çarptırılırsınız” şeklinde uyarıda bulununca, dava geri çekilmişti

Etiketler :