Yıldırım'ın mektubu okununca...

Yıldırım'ın mektubu okununca...

Ankara’daki Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği zirvesinde deprem yaşandı

Toplantı sırasında Aziz Yıldırım’ın mektubu kriz çıkardı. Başkan Aydınlar, “Bu nasıl iş?” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Demirören, “Ben Kulüpler Birliği, siz de TFF başkanlığından istifa edin” diye teklif yaptı. Aydınlar da düşünmek için süre istedi.

FUTBOL Federasyonu ile Kulüpler Birliği’nin Ankara’daki zirvesinde şok tartışmalar yaşandı ve deprem yaratacak bir karar çıktı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, toplantı öncesi Metris’ten yazdığı mektup Başkan Aydınlar’ı çileden çıkarttı. Aydınlar, Lütfi Arıboğan mektubu okurken, yerinden ayağa kalktı ve tepki gösterdi. TFF’nin Patronu, “Yeter artık.. Ben dayanamıyorum.. Benden bu kadar” diye yüksek sesle bağırıp salondan çıktı. Bazı yöneticiler başkanın peşinden giderek sakinleştirmeye çalıştılar. Aydınlar, 5 dakika sonra geri döndü.

O mektubun sahibi Aziz Yıldırım’dır

Aydınlar, bu sırada “Ben onlar için birşeyler yapmaya çalışıyorum, adam (Aziz Yıldırım) beni köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Yeter artık” diye dert yandı. Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ise, “O mektup Başkan Aziz Yıldırım’ın görüşüdür” ifadesini kullandı. Bu hararetli konuşmaların ardından devreye Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören girdi. Demirören, “Ben Kulüpler Birliği’nden, siz de TFF Başkanlığı’ndan istifa edin. İkimiz de genel kurul toplantısına gidelim” teklifinde bulundu. Aydınlar, “Bu konuyu düşünmem lazım. Benden haber bekleyin” dedi.

TFF, toplantıyı pazartesiye erteledi

Başkan M.Ali Aydınlar, 2.5 saat süren toplantının ardından basının karşısına çıktı. Aydınlar, “Kulüpler görüşlerini aldık. Yarın (bugün) toplanıp, değerlendirmelerde bulunacağız” dedi. Ancak saat 23.05’te Futbol Federasyonu, resmi sitesinden toplantının iptal olduğunu açıkladı. Toplantının 16 Aralık Pazartesi gününe alındığı belirtildi. Bu ertelemenin Başkan Aydınlar’ın ‘istifa’ ile ilgili olduğu düşüncelerden kaynaklı olduğu belirtildi. 16 Ocak günü Aydınlar, görevini bırakabilir. 8Alper Mert

Kulüpler uzlaşamadı

Ankara’da 26 Ocak’taki genel kurul öncesi yapılan zirvede, “Şikeye bir kereliğine af getirelim” derken, diğer yöneticiler “58. madde değişmesin. Şike yapan küme düşsün” ifadesini kullandı.

FUTBOL Federasyonu’nun 26 Ocak’taki genel kurul öncesi Kulüpler Birliği ile yaptığı önemli buluşmadan anlaşma çıkmadı. Zirvenin ana maddesi olan “58. madde” hakkında görüş farklılıkları ortaya çıktı. Toplantıda yer alan 18 Süper Lig kulübünün bir kesimi, “Şikeye bir kereliğine af getirelim” önerisini masaya yatırdı. Bir bölüm yönetici de, “58. madde değişmesin. Şikeye bir kereliğine af olmasın. Şike yapan, küme düşsün” düşüncesinde buluştu. Kulüplerin ortak fikri, konuyla ilgili kararı TFF’nin vermesi gerektiği yönünde oldu.Aydınlar, Yıldırım Demirören’e de, “İnönü Stadı ile ilgili izinlerin alınmasında her türlü desteği vereceğiz. Siyasi desteği de ayarlayacağız” dedi. TFF’nin Patronu, Ünal Aysal’a ise “UEFA ceza vermeyecek. Bunu taahhüt ediyorum. Böylece muhtemel bir Avrupa kaybınız olmayacak” sözünü verdi. Aysal yazılı evrak isteyince de Aydınlar, veremeyeceğini söyledi. Aysal da bu durumda ellerini taşın altına sokmayacaklarını ifade etti. Aydınlar özellikle Galatasaray cephesini ikna edemedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.