Yıldız Teknik'te tüm oylar ona

Yıldız Teknik'te tüm oylar ona

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme seçiminde Rektör İsmail Yüksek 8 aday arasında geçerli oyların %81'ini aldı. Seçimlerin ardından gözler YÖK'e çevrildi.

Geçtiğimiz hafta aldığı ISO 9001 ile Türkiye'nin ilk ve tek kalite belgeli üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde "Rektör Adayı Belirleme Seçimi" yapıldı. Son dönemde akademik eğitimdensosyal ve kültürel faaliyetlere, idari hizmetlerden fiziki yapılanmaya kadar büyük atılım içinde olan ve özellikle Üniversite Sanayi işbirliği konusunda sıkça adından söz ettiren Yıldız Teknik Üniversitesi'nin mevcut Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, geçerli oyların %81'ini alarak, bir rekora imza attı.

Katılım oranı ile Yıldız Teknik Üniversitesi tarihinde bir ilke imza atılan seçimlerde, %93,35 katılım sağlanırken, Rektör Yüksek %80.93 ile Yıldızlıların tercih ettiği isim olarak, YÖK'e birinci sıradan aday olarak sunuldu.

Rektör Yüksek, seçimlere katılan tüm öğretim üyelerine teşekkür ederken, " %93'lük rekor katılımla demokratik ortama katkılarından dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, YÖK tarafından bir dönem daha göreve layık görülürsek, hedefimiz olan dünya üniversitesi olmak yolunda başarılar diliyorum" dedi.

YÖK Başkanlığının ilgili esasları uyarınca oy kullanabilecek 781 öğretim üyesinden 729'u oylamaya katıldı. Yapılan oy sayımında geçerli 675 oyun adaylara göre dağılımı aşağıdaki şekilde oldu:

Sıra No

Aday Adayları   Aldıkları Oy Sayısı

Prof.Dr. İsmail YÜKSEK    590

Prof.Dr. Çetin TAŞSEVEN   64

Prof.Dr. Taner ŞENGÖR     15

Prof.Dr. Yusuf AYVAZ          1

Prof.Dr. Bedri GENCER        1

Prof.Dr. M. Emin BİNPINAR  1

Prof.Dr. Göksel AĞARGÜN    1

Prof. Dr. Faruk YİĞİT           1

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.