Yılmaz, birleşme sonrasına hazırlanıyor

Yılmaz, birleşme sonrasına hazırlanıyor

Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz DP ile ANAVATAN'ın birleşme süreci ve genel başkanlık düşünüp düşünmediği sorusuna açık cevap verdi.

Eski Başbakanlardan Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Demokrat Parti (DP) ve Anavatan Partisi'nin birleşme süreci ile ilgili olarak, "Türkiye'nin geleceğinin aşırılıklardan uzak, güçlü bir merkez partisi aracılığı ile inşa edileceğine inanıyoruz" dedi. Yılmaz, genel başkanlık görevi için düşüncesinin sorulması üzerine, "Bana ne kadar ihtiyaç varsa ben o kadar varım" diye konuştu.

Eski Başbakan ve Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Koçal tarafından kapıda karşılanan Yılmaz, seçimleri kazanmasından dolayı Koçal'ı tebrik etti. Ziyarette DP ve Anavatan Partisi'nin DP çatısı altında birleşmesi çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Yılmaz, bu birleşme sonrasında Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu güçlü bir merkez sağ partiye kavuşacağını söyledi.

 Vatandaşın da artık ciddi anlamda bir alternatif arayışı içerisine girdiğini belirten Yılmaz, "Geçtiğimiz hafta Demokrat Parti ve Anavatan Partisi genel başkanlarının da katıldığı bir toplantı yaptık. Orada iki partinin birleşmesi için bir komisyon kurduk. O komisyona da belli bir süre verdik. Kanuni formalitelerin gerçekleşmesi sonrasında, ki bunun da en az 3-4 ay alması öngörülüyor, Türkiye yeniden güçlü bir merkez sağ partiye kavuşacaktır. Bunun Türk demokrasisine de yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu siyasi istikrara, Türkiye'nin
geleceğine olan güveni daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bunun şu anki mevcut siyasi iktidar açısından da daha yararlı olacağına inanıyorum. Çünkü kendileri bu günkü mevcut muhalefet partilerinden memnundurlar, ama vatandaş çok ciddi bir alternatif arayışı içerisindedir. Dolayısıyla böyle bir siyasi alternatifin yaratılması bugünkü iktidarın da kendisine çeki düzen vermesi açısından yararlı olacaktır. Geçmişteki rekabet, geçmişteki sorunlar geçmişte kalmıştır. Türkiye'nin önüne bakma zamanıdır.
Türkiye'nin geleceğinin aşırılıklardan uzak, güçlü bir merkez partisi aracılığı ile inşa edileceğine inanıyoruz. Ve buna katkıda bulunmak için elimizden gelen her çabayı da harcayacağız" dedi.

"GEÇEN SEFERE ORANLA DAHA İSTEKLİYİZ"
Bir gazetecinin geçen seçim öncesi yaşanan başarısız birleşme çabasını hatırlatarak, bu kez ne gibi önlemler alındığını sorması üzerine Yılmaz, "Seçim öncesi yapılan bu tür birleşme girişimleri de vatandaş tarafından çok iyi karşılanmaz. O nedenle bunların seçimden makul bir süre önce yapılması lazımdır. Seçime kadar da bu birleşmenin tam bir tek partiye dönüşmesi tercih edilmelidir. Geçen seferki birleşme çabası ile bu seferki birleşme çabası arasındaki en önemli fark burada. Dolayısıyla seçim
hesaplarından ve kişisel endişelerden uzak olarak bu birleşmeyi gerçekleştirmek mümkün. Yine bu seferki birleşme çalışmasında siyasi iradenin geçen seferkine oranla çok daha güçlü ve iyi niyetli olduğunu görüyorum" şeklinde konuştu.

"NE KADAR İHTİYAÇ VARSA BEN O KADAR VARIM"
DP çatısı altında sağlanacak bir birleşmede kendisinin genel başkanlık misyonu üstlenip üstlenmeyeceğinin sorulması üzerine ise Mesut Yılmaz, "Ben 11 sene genel başkanlık yaptım. 3 defa Başbakanlık yaptım. Şu anda bir lider pozisyonu için kendimi hiçbir zaman düşünmüyorum. Böyle bir heves içerisinde ya da böyle bir göreve talip değilim. Ama ben Türkiye'nin geleceği açısından bu birleşmenin mutlaka sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de elimden gelen her türlü katkıyı vereceğim. Bana ne kadar ihtiyaç varsa ben o kadar varım" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Koçal, Yılmaz'a Atatürk'ün Yalova'da bulunduğu dönemlerde kahve içtiği fincanın bir kopyasını hediye etti. Yılmaz, Koçal ile baş başa görüşmenin ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ı makamında ziyaret etti.

Etiketler :