''Yılmaz korkağın ta kendisidir''

''Yılmaz korkağın ta kendisidir''

Necmettin Erbakan'ın 40 yıllık dava arkadaşı Şevket Kazan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın "Erbakan dik dursaydı 28 Şubat olmazdı" sözlerini çok sert yanıtladı.

"Hoca korkakmış diyor. Kendisi korkağın ta kendisidir" diyen Kazan, Erbakan'ın, süreçte neler yaşadığını, nasıl tavır koyduğunu şu sözlerle anlattı: 

DAYATMAYA İMZA ATMADI:
28 Şubat'ta dayatılanlara imza atmadı. 4 maddelik MGK kararına imza attı. 18 madde, MGK Genel Sekreteri'nin imzasıyla ek olarak geldi.

ÇİLLER SUSUYOR:
Erbakan, gecenin saat 23.00'ü olmuş toplantı devam etsin istiyor. O toplantıda Refah Partisi'nden bir tek Hoca var. 5 asker var. Hükümet'ten Tansu Çiller, Dışişleri Bakanı olarak yer alıyor. İçişleri Bakanı olarak Meral Akşener, Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan. Tansu Çiller konuşmuyor. Ama Tayan, askerleri destekliyor. Bunlara karşı Erbakan tek başına.

'CESUR VE YÜREKLİDİR' 4 SAAT KONUŞTU: 
Kritik MGK'da tek başına 4 saat konuştu. Onlar 5 saat konuşuyor. Erbakan, tek başına 4 saat konuşuyor. Hoca, "Biz burada laikliği korumak istiyoruz değil mi?" diye başlayıp devam ediyor.

İLHAN KILIÇ GELİP GİTTİ:
Erbakan hoca cesurdur, yüreklidir. 18 maddeyi MGK kararı yapıp imzalatmak istediler. İmza atmadı. O zamanki MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, Erbakan Hoca'nın yanına girip çıkıp imzalatmak istiyor. Ama Hoca imzalamıyor. Bu maddeler, Hoca'nın imzaladığı 4 maddelik MGK kararına ek olarak MGK Genel Sekreteri'nin imzasıyla Bakanlar Kurulu'na gönderiliyor.

BİLGİ İÇİN GÖNDERDİ:
Hoca pes etmiyor. 18 maddeyi biz değil, Yılmaz uyguladı. Yılmaz diyor ki korkak. Yahu sen BÇG'yi Başbakanlık'ta kurdun. Güven Erkaya'yı Başbakanlık Danışmanı yaptın, adamı getirdin BÇG'nin başına. Hani yürekliydin? Erbakan'ın imzalamadığı şeyi imzalı gibi uygulamaya koydun. Sen uyguladın biz değil. Biz, 18 maddenin hiçbirini yapmadık. Erbakan, bakanlara, "Anayasal açıdan inceleyin

LAİKLİĞİN ETRAFINDA 3 BÜYÜK ÇEMBER
Kazan'ın verdiği bilgilere göre, Erbakan kritik MGK'da şöyle dedi: "Laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti unsurlarının etrafında üç büyük çember var. 1- Toplumun huzuru, 2- Adalet anlayışı içinde haksızlıkların engellenmesi, 3- İnsan hakları. Taleplerinizi yerine getirelim, ama bu toplumun huzurunu bozacak şekilde yapılamaz. Bu geniş halka baş unsur. Laikliğe aykırılık varsa mücadele ediyoruz derken toplum huzurunu bozamazsınız. Bu çemberi yarmadan bu konuyu konuşamazsınız."

Takvim


 

Etiketler :