Yılmaz nereden ve hangi partiden aday

Yılmaz nereden ve hangi partiden aday

Eski Başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz uzun süren sessizliğini bozdu.

Mesut Yılmaz net konuştu: "Ben geçe seçim döneminde Rize'deki hemşehrilerime 'Bir daha karşınıza bağımsız milletvekili aday olarak gelmeyeceğim' diye söz verdim... Merkez sağı birleştirme hedefimiz gerçekleşmedi. Siyasette ön planda olmayı düşünmüyorum" 

CİNDORUK'A SUÇLAMA: MUTABAKATA UYULMADI!

 Hüsamettin Cindoruk'un DP-ANAP birleşmesinde mutabakata uymadığını iddia eden Mesut Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 ANAP gibi bir partiye Türkiye'nin herzamankinden daha fazla ihtiyacı vardı. Sayın Cindoruk beni ziyaret etti. Asıl misyonunu böyle bir oluşumu sağlamak olduğunu söyledi. ANAP ile DYP'nin birleşmesini hedeflediğini söyledi. ANAP'ın bu sürece katılımı sağlamak için benden yardım istedi. Ben de memnuniyetle yardımcı olacağımı ifade ettim. Mutabakatımız sayın Cindoruk'un azami 6 ay içerisinde parti yönetimini aynı misyona sahip, iyi yetişmiş ve donanımlı genç arkadaşlara devredilmesiydi. Sayın Cindoruk DP Genel Başkanlığa seçilmekten 4-5 ay sonra birleşme kongresini gerçekleştirdik. O zaman yapılan protokole göre birleşme DP çatısı altında olacaktı. Sayın Cindoruk her iki partiden gerek merkez gerek taşrada eşit temsil vaadetmişti. Maalesef bu protokol yerine getirilemedi.

 GENÇ İNSANLAR PARTİDEN UZAKLAŞTIRILDI

 Neden sizce?

Burada yakın çevresinin telkini etkili olabilir. Sayın Cindoruk bana sık sık bu nitelikte bir genel başkanın mevcut olmadığını dolayısıyla kendisinin mecburi olarak bu görevi sürdürmekte olduğunu dile getirdi. Bence bu yaklaşım yanlıştı. Çok genç ve donanımlı arkadaşlarımız vardı. Ama maalesef bunlar o parti mekanizması içerisinde bu işten soğutuldular, dışlandılar ve hatta uzaklaştırıldılar.  Maalesef siyasette sorumlu bir makama gelmek bir hataymış gibi algılandı. Bırakınız istediğimiz uzlaşmayı gerçekleştirmeyi, iki partinin eşit koşullarda birleştirilmesini dahi gerçekleştiremedik. Bu rahatsızlığımı hem sayın Cindoruk'a hem de sayın Demirel'e dile getirdim. Partinin güç kaybettiğini ve bu gidişle ortadan kalkacağını anlattım. Bu oluşuma umut bağlayan insanların umutlarını boşa çıkaracağımızı söyledim.

 İSTİFA KARARINI DAHA ÖNCE VERDİM

 İstifa etmek için kongreyi beklediniz...

 Aslında kongre öncesinde istifa kararı almıştım. Ancak arkadaşlarım partiye zarar vereceğimi söyleyince kongre sonrasını bekledim.

SiYASETTE AKTİF PLANDA OLMAYACAĞIM!

Siyaseti bırakacak mısınız?

Siyasette ön planda yer almama düşüncemi ifade ettim. Bundan sonra aktif görev düşünmediğimi geri planda ve destek olacağımı söyledim. Şu anda da ön planda rol alma düşüncesinde değilim. Doğrusu Türkiye'de yaşayıp 30 sene önemli siyasi sorumluluklar üstlenip oldukça sorunlu bir dönemde köşeme çekilmeyi sorumluluklarımla bağdaştıramıyorum.

Dolayısıyla Rize'den aday olacaksınız

Hayır, bu şart değil. İlle de milletvekili olmak gerekmiyor...

 

Aday olmayacak mısınız?

Benim bağımsız olarak Rize adaylığımda hemşehrilerime bir sözüm vardı. Dedim ki, 'Bundan sonra karşınıza bağımsız olarak gelmeyeceğim' dedim. Merkez sağda birleşmek için elimden geleni yaptım. Maalesef benim tutumuma rağmen benim dışımdaki nedenler yüzünden bu hedef gerçekleşemedi.

Etiketler :