Yılmaz Vural: Borç ödenmezse küme düşebiliriz

Yılmaz Vural: Borç ödenmezse küme düşebiliriz

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural final maçı öncesinde önemli açıklamalar yaptı.

PTT 1. Lig Play-Off yarı finalinde 2-1 kazandığı maçın rövanşında Orduspor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden Mersin İdman Yurdu, Samsunspor ile oynayacağı final maçı öncesi temkinli davranıyor.

Dün oynanan maçta yaşanan sevinç sırasında yüzüne aldığı darbe ile gözü moraran Teknik Direktör Yılmaz Vural, dönüş yolunda Trabzon Havalimanı'nda DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Vural, Play-Off'da mücadele eden tüm takımların güçlü olduğunu ve SüperLig'i hak ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Takımın başına geldiğimde ilk ikiyi hedefliyorduk. Geldiğimde 10 maç kalmıştı. Eğer o 10 maçı kazansaydık ilk ikiye girebilecektik. Tabi çok kolay bir hedef değildi. Sonuç olarak iyi başladık. İki de iki yaptık. Üçüncü maçta puan kaybettik. Derken Balıkesir'e evimizde mağlup olunca matematiksel olarak şansımızı da kaybettik."

"ORDUSPOR VE ANKARASPOR ÇOK YIPRANDI"

Vural, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Samsun ve biz, Play- Off'u benimseyip ona hazırlık yapan ekipler olduk. Ankaraspor ve Orduspor ilk iki için son ana kadar mücadele ettiler ve başaramayınca çok yıprandılar, demoralize oldular. Dolayısıyla bu Samsunspor ile bizim avantajımız oldu. Şimdi Samsunspor takımıyla finaldeyiz. Onlarda çok diri bir takım. Ligde aramızda çok iyi maçlar oynadık. Samsunspor da benim sevdiğim bir camia. İkimizden biri birinci ligde olacak. İşin trajedik durumu bu. O yüzden gönül istiyor ki şu anda ekmek yediğimiz hizmet ettiğimiz takımı hedefe ulaştıralım."

"AYIN 20'SİNE KADAR ÖDENMESİ GEREKEN 1 MİLYON EURO VAR"

Vural, Mersin İdmanyurdu'nun ekonomik olarak sıkıntılarda olduğunu da vurgulayarak, "Yeni sezonda Mersin İdmanyurdu'nda olacak mıyım, bilmiyorum. Sezon sonuna kadar anlaşmam var. Önümüzdeki sene Mersin İdmanyurdu ekonomik anlamda çok sıkıntılı bir takım. 60 milyon TL borcu var. Ayın 20'sine kadar ödemesi gereken 1 milyon Euro'luk CAS'tan onaylanmış borcu var. Ödenmezse üç puanı silinecek, bir daha ödenmezse takım küme düşürülecek. Ama çok güzel bir stadyumu var. Başımızda yeni bir belediye başkanımız var. Sporu çok seviyor. Şu anda otel gibi bir yerde kalıyoruz. Tesislerimiz yok. Antrenman yapacak yerimiz yok. Allah'tan eski stat taşındı da orada antrenman yapıyoruz. Bu kadar yokluklar içerisinde gittiğiniz yerde sizden bir şeyler bekliyorlar. Oyuncular aylarca sıkıntı içerisinde. Yönetim bu ödemeleri yapamadığı için bundan keyif almıyor. Bütün bunları düzenlemek adına başkan, 'Gel hocam bu kulübün anahtarı senin' dediği için ben geldim. İnanın para bile konuşmadım. 90 senelik kulüp bizi istedi sonuçta" diye konuştu.

"İYİ OYNAYAN, BİRAZ ŞANSI OLAN KAZANIYOR"

PTT 1. Ligi'ne yapılan ekonomik yardımın yeterli olmadığını da savunan Vural, şu ifadeleri kullandı:

"Samsun ve Ordu'nun da durumu aynı. Alt liglerdeki harcamalar o kulüplere yetmiyor. PTT 1. Lig'de takımlara 4 milyon lira veriliyor. Ama bu yeterli değil. PTT 1. Lig'de düşen takımlardan üçü Süper Lig görmemiş takımlar. Şu anda PTT 1. Lig'de, Süper Lig'de oynamamış iki takım kaldı. Federasyon bir şekilde gelir dengesini sağlamalı. Çünkü bu iş sadece yönetici katkısıyla olmuyor. Bu iki aylık dönemde çok yoruldum, evime gitmedim. Çünkü insanlar bizden bir şey bekliyor, 'Yılmaz geldi bu iş olur' diyorlar. Onları mahcup etmemek lazım. Bu bir müsabaka, iyi oynayan, biraz şansı olan kazanıyor. Şimdi Samsun veya biz, birimiz kazanacak. Ordusporlu kardeşlerime de söyledim, 'Biz kazandık mutluyuz ama sizin yerinize kendimi koyuyorum ve çok üzülüyorum, içim acıyor' dedim. Futbol bir yarış sonuç olarak. Birimiz kazanacak birimiz üzülecek. Mersin çok büyük bir şehir. Aldı başını gidiyor. Bu açıdan bakarsak bunu başarmamız lazım."

"GOLDEN SONRA ÜSTÜMÜZE ATLADI MİLLET "

Vural, dünkü maçta gol esnasında yaşanan sevinçte aldığı darbe sonucunda gözünün morarmasıyla ilgili olarak da, "Golden sonra üstümüze atladı millet, altta kaldık. Birinin eli gözümüze geldi sanırım. Karambolde ne oldu bilmiyorum. Biraz acım var ama önemli değil. Sevincinde insanın başına açtığı bazı şeyler oluyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.