Yılmaz Vural: Milli göreve talibim

Yılmaz Vural: Milli göreve talibim

Yılmaz Vural,bu ligde eleştiri varsa bir şeyler var anlamına gelir

Teknik direktör Yılmaz Vural, Türkiye'de her lig sonunda şampiyonlukların eleştirildiğini ifade ederek, "Bu ligde eleştiri varsa bir şeyler var anlamına gelir. Birileri bir şey biliyor ama kanıtlamıyor anlamı çıkar" dedi. Yılmaz, Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink'in görevden ayrılacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak ise, "Çok erkenden bir kopma olacak gibi gözüküyor. Bu açıdan olayın ne kadar yanlış olduğunu yaşamış olduk. Bir zaman kaybından başkası olmadı" diye konuştu.

Lipton Ice Tea'nin reklam yüzü olan Teknik Direktör Yılmaz Vural'ın ilk durağı Bursa oldu. 'Hararet Avcıları' olarak yola çıktıklarını söyleyen Vural, 'Biraz avlanalım' şeklinde espri yapmayı ihmal etmedi.

 

"DEMEK Kİ TRABZONSPOR'UN İTİRAZI KABUL GÖRMEDİ"

Ligin tescil edilmesinin ardından tartışmalar hala devam ederken, Yılmaz Vural, Trabzonspor'un itirazının kabul görmediğini ifade etti. Görülmüş olması durumunda durumun daha farklı olacağını kaydeden Vural, "Görülmüş olsa biraz frenleyip, 'durum sonuçlanana kadar tescil etmeyelim' derlerdi. Ettiklerine göre bu konu kapanmıştır" şeklinde konuştu.

 

"BU KADAR ELEŞTİRİ VARSA DEMEK Kİ BİR ŞEY VARDIR"

Türkiye Ligi'nde kim şampiyon olursa olsun bu eleştirilerin olduğunu belirten Vural, "Bu, ligde eleştiri varsa bir şeyler var anlamına gelir. Birileri bir şey biliyor ama kanıtlamıyor anlamı çıkar. Gönül ister ki bundan sonra olacak şampiyonlar eleştirilmesin, takdir edilsin, lig ertesi gün tescil edilsin. Umarım bu seneden sonra şampiyonu kritik edilmeden çıkaran bir lig olur" dedi.

 

"HİDDİNK BIRAKACAKSA HEMEN TALİBİM"

Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink'in bırakacağı yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine Vural, "Öyle bir şey varsa hemen talibim. O zaman da söyledik. Birkaç arkadaş gelseydi peşimizden ses getirirdi. Milli lafının geçtiği yerde yabancı antrenör bana çok normal gelmiyor. Bakıyoruz gene haklı çıktık" diye konuştu.

 

"MİLLİ LAFININ OLDUĞU YERDE UZMANLIK İŞE YARAMAZ"

Ünlü teknik adam, kendisine göre transferin gerçekleşeceğini söyleyerek, "Hiddink Chelsea'ya gidecek. Gözüken o. Önümüzdeki günlerde Chelsea yöneticileri gelip milli takım idarecileri ile pazarlık yapacağını duyduk. Milli lafının olduğu yerde uzmanlık bilgisi ile iş yapamazsınız. Her ülkenin kendi insanın tepkileri var, ikna olma biçimi var. Biz futbolcuya çıkıp, 'İngiltere ile oynuyoruz. 4-4-2 oynayacağız. Sen gel, karşındaki rakip şöyle, böyle taktikle oyna' diyerek olmuyor bu iş. İşin farklı farklı

boyutları var. Hiddink'le olmasını Türk futboluna bir katkısı olması için istedim. Çok beyefendi bir adam kendi konusunda uzman, ama Türkiye farklı bir ülke. Önemli bir rakam ile buraya geldi, ondan daha fazlasını gördü ki gitmeyi düşünüyor. Belki Mahmut bey gidecek diye bırakmak istiyor veya milli takımın Avrupa Şampiyonasına gitme şansını çok düşük görüyor olabilir. Yol yakınken 'onlar beni yollamadan ben gideyim' diye düşünüyor olabilir. Böyle bir durum var. Türk futbolu adına iyi bir şey değil. Milli

takımlar sürekliliği olan yerler olmalı. Çok erkenden bir kopma olacak gibi gözüküyor. Bu açıdan olayın ne kadar yanlış olduğunu yaşamış olduk. Bir zaman kaybından başkası olmadı. Bizde önce insan sonra iş gelir, Avrupa'da önce iş sonra insan gelir. Bu farkı Avrupalı anlamıyor. Biz de hala bizi anlamayan bu tür insanlarla çalışmayı ısrarla istiyoruz" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.