Yine öyle bir gaf yaptı ki...

Yine öyle bir gaf yaptı ki...

İtalya'da rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla başı dertte olan Başbakan Silvio Berlusconi, kendisini savunurken büyük bir gaf yaptı.

İnsanlık tarihinde yasal yollarla en çok eziyet edilen kişi olduğunu iddia eden Berlusconi, bu duruşmalarda danışman ve hakimlere milyonlarca Euro harcadığını söyledi. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, yaptığı gafın farkına varan İtalya Başbakanı, anında düzelterek, "danışman ve avukatlara demek istedim" dedi.

İtalya Anayasa Mahkemesi, 7 Ekim'de, Başbakan Silvio Berlusconi'nin dokunulmazlığını kaldırmıştı. Bunun üzerine cuma günü bir basın toplantısı düzenleyen Berlusconi, "Ben, ki bu bir tek benim fikrim de değil, bugün bulunabilecek en iyi başbakanım. Öyle düşünüyorum ki benim tarihte kendisine karşı aşağılık hissine kapılacağım kimse yok. Hatta tam tersi." ifadelerini kullandı.

"Ben dünyada, tüm zamanların, insanlık tarihinin yasal yollarla en çok eziyet edilen kişisiyim." diyen Berlusconi, "Çünkü 2,500 duruşmayla karşı karşıya kaldım ve geçmişte iyi çalışmış ve önemli miktarda mal varlığı toplamış olmam açısından şanslıydım ki danışman ve hâkimlere 200 milyon Euro'dan fazla harcayabildim… Ben danışman ve avukatlara demek istedim." şeklinde konuştu.

Berlusconi'nin bu gafı, sahibi olduğu Fininvest şirketinin, 1990'larda hâkimlere rüşvet vererek Mondadori Yayınevi'nin hisselerini ele geçirdiği gerekçesiyle rakibi CİR Yayınevi'ne 750 milyon Euro zarar tazminatı ödemeye mahkum edilmesinden 6 gün sonra geldi.

Etiketler :