Yoğun Bakımda Yatan Hastaya Yapılan Kötü Muamele

Yoğun Bakımda Yatan Hastaya Yapılan Kötü Muamele

Medyada, İstanbul’da bir özel hastanenin yoğun bakım bölümünde tedavi gören yaşlı bir hastaya yönelik olarak hastanedeki görevlilerince işkence ve kötü muamelede bulunulduğuna ilişkin görüntüler yer almıştı...

Medyada yer alan ve İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde bir yaşlı hastaya yönelik hastane çalışanlarınca yapılan kötü muamele kamuoyunda tepkiye yol açtı. Bu durum Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulunu harekete geçirdi. Konuya ilişkin resen inceleme başlatıldı. Konuya ilişkin açıklama Kurum'un web sitesinde yayımlandı. İşte o açıklama:

"Medyada, İstanbul’da bir özel hastanenin yoğun bakım bölümünde tedavi gören yaşlı bir hastaya yönelik olarak hastanedeki görevlilerince işkence ve kötü muamelede bulunulduğuna ilişkin görüntüler yer almıştır.

İnsanlık onuruna karşı yapılan en büyük saldırılardan biri olan işkence ve kötü muamele, hem uluslararası hem de ulusal hukukta mutlak bir biçimde yasaklanmıştır.

6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nun 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında da TİHEK, “İşkence ve kötü muamele ile mücadele etmek ve bu konuda çalışmalar yapmak” ve “İşkenceye ve Diğer Zalimane, Gayriinsanî veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesine Ek İhtiyari Protokol hükümleri çerçevesinde ulusal önleme mekanizması olarak görev yapmak” ile görevlendirilmiştir. TİHEK’e ayrıca, “İnsan hakları ihlallerini resen incelemek, araştırmak, karara bağlamak ve sonuçlarını takip etmek” görev ve yetkisi verilmiştir.

Bu kapsamda, konuya ilişkin olarak Kurumumuz tarafından resen inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.