Yok mu Batum'u Durduracak?

Yok mu Batum'u Durduracak?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde sıkıntılı bir sürecin ardından Genel Sekreterliğe gelen Süheyl Batum Haziran'da yapılacak genel seçimlerde patisinin yüzde 42'yi geçeceğini söyledi.

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı öldürülmesinin 80. yıldönümü anma törenlerine katılmak üzere İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, hiçbir partiyle işbirliği yapma konumunda bulunmadıklarını söyledi. Batum, kendileriyle birlikte olanların doğal yurttaşlar olduğunu belirterek, referandumda çıkan yüzde 42 "hayır" oyunun kendilerine ait olduğunu ima etti. Batum, bu oyların tamamını alacaklarını öne sürerek, "Biz onların oylarına talibiz. Bunları alacağız. İstedikleri kadar iktidar da korksun, yandaşları da korksun, mutlaka CHP bu seçimi alacak." dedi.

CHP Genel Sekreteri Batum, kurultay sürecini geride bıraktıklarını ve bu konunun parti içinde tartışma dışı kaldığını belirtti. Kurultaya yapılan itirazların geçerliliği olmadığını söylediklerini, ilçe seçim kurulunun da reddettiğini hatırlatan Batum, "Bazı televizyon kanallarındaki programlarda ret kararı, 'devletin işi' diye yorumlanıyor. Bu, utanç verici bir durum. Kurultay ve sonuçları geçerlidir. Bundan sonra yapacağımız iş, iktidar yürüyüşünü devam ettirmek olacaktır." şeklinde konuştu.

Seçimlerde başka bir partiyle ittifak yapmayı düşünmediklerini ifade eden Süheyl Batum, 2011 Haziran'daki genel seçimin son derece önemli olduğunu belirterek, kazanıp iktidar olacaklarını ileri sürdü. CHP'nin hiçbir parti, kişi ve kuruluşla işbirliği yapma gibi bir konumu bulunmadığını ifade eden Batum, "Burada zaten yurttaşlarımızı, yüzde 42'yi görüyorsunuz. Bu yüzde 42'ye bir şekilde korkuyla, baskıyla katılmamış, oy vermemiş yurttaşları da görüyorsunuz. Biz onların oylarını alacağız. CHP'nin kafasındaki tek düşünce, 'Kurultay ne olacak?' değil, 'İktidarı nasıl elde edeceğiz?'dir. Bundan başka hiçbir şeyi ne parti meclisinde ne başka bir yerde tartışıyoruz, tartışmayacağız.'' dedi.

 

Etiketler :