YÖK’e memurlardan destek geldi

YÖK’e memurlardan destek geldi

Senelerdir gereksiz şekilde uygulanan başörtüsü yasağını YÖK'ün bir genelgeyle halletmesine Memur Dernekler Federasyonu’ndan destek geldi.

Pınar Kibar'ın haberi

Senelerdir gereksiz şekilde uygulanan başörtüsü yasağını YÖK'ün bir genelgeyle halletmesine Memur Dernekler Federasyonu’ndan destek geldi. Türkiye’nin önemli iç ve dış meselelerinin olduğunu vurgulayan Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay, halen bu çağda insanların kılık-kıyafetiyle uğraşılmasının enerji kaybından başka bir işe yaramadığını söyledi. Özbay, “Bizler Üniversitelerin yasaklar ile değil, gelişmiş toplumlara yaraşır biçimde, özgürlüklerle ve bilim üretimiyle anılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim ve öğretimin değişim ve gelişimin önünü açtığını vurgulayan Özbay, bu alanda her türlü kısıtlama ve dayatmaya karşı olduklarını açıkladı.  Özbay, “Üniversite özgür olmalıdır, özgür kalmalıdır ve her türlü dayatmalar son bulmalıdır” dedi.

Eğitim ve öğretimin bireyin toplum içinde etkili bir yer bulabilmesinin en temel şartı olduğunu vurgulayan Özbay, “Devlet, vatandaşlarının eğitim ve öğretimini yalnızca üstlenmekle kalmamış, aynı zamanda vatandaşları arasında fırsat eşitliğini sağlamak, bu görevini tam bir adalet ve eşitlik içinde yerine getirmeyi de yüklenmiştir. Bu noktada özgür eğitim ve öğrenim, bütün insanların yararı için, eşit olarak sağlanmalıdır. Bireylere eşit şans verilmesi ve eşit imkân sağlanması esastır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :