Yoksa CHP'den aday mı olacak?

Yoksa CHP'den aday mı olacak?

Şener'in genel seçimlerde CHP'den milletvekili adayı olacak mı?

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in genel seçimlerde CHP'den milletvekili adayı olacağı söylentisi parti içinde tepki yarattı

AK Parti'den ayrılarak Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener'in CHP'den Sivas Milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialar parti kulislerini karıştırdı.

Cumhuriyet gazetesindeki Parlamento Kulisi köşesinde yer alan bilgilere göre, Şener'in CHP'ye geçişi iddialarının temeli CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Abdüllatif Şener'le ilgili övücü açıklamalar yapmış olması. AK Parti'den istifa ettikten sonra Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener'e yeni CHP yönetiminden de sıcak mesajlar gidiyor. Şener bu konudaki sorulara "CHP'ye bir eğilimim yok. Türkiye Partisi ile ilgili olarak kamuoyunda bir algı var. Bu algıyı bozmamak gerekir. CHP ve AKP'yle bir seçim işbirliği de yapılmaz" karşılığını vermişti. Şener'in Saadet Partisi ile seçim işbirliği aradığı da konuşuluyor. Son günlerde CHP kulislerinde "Şener, seçimlerde Sivas'tan milletvekili adayı olabilir" söylentileri yaygınlaşmaya başladı.

İddialarla ilgili konuşan Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise Şener iddiasına sert tepki gösterdi:

"Ben de duyuyorum. Olacağına ihtimal vermiyorum. Madımak yangınında 37 insan yakılırken Abdüllatif Şener, Refah Partisi Sivas milletvekiliydi. Madımak sanıklarını cezaevinde ziyaret etmişti. Bunlar nasıl unutuluyor? Ama eğer Abdüllatif Şener, Sivas'tan aday gösterilecekse, ikinci sıraya da Şevket Kazan'ı koysunlar daha iyi olur!"

Etiketler :