Yolumuz ölmek ve öldürmek ihtimalleriyle dolu

Yolumuz ölmek ve öldürmek ihtimalleriyle dolu

Karargah evleri soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra devam eden Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan Neriman Aydın'ın üst düzey komutanlarla yaptığı yazışma ve görüşmeler 2. iddianamede yer alıyor.

Aydın'a ait olduğu önü sürülen bir notta, "Yolumuz ölmek ve öldürmek ihtimalleriyle doludur." cümlesi dikkat çekiyor. Neriman Aydın adıyla 19.08.2003 tarihli Bilgi notu başlıklı alt kısmında "paşa ile yapılan görüşmeye hatırlatma notu" ifadesi yer alan notta; "Bu, Türk Milleti ile Türk Ordusunun 65 yıl aradan sonra ilk buluşması, Türk Tarihinin bu anlardan hoş bir gülümseme ile bahsedeceği inancındayım. Sanırım daha önce ne Siz Türk Silahlı Kuvvetleri ne de Biz Türk Milleti hazırdık… Benim Ülkemde toplumun hemen her kesiminden kendisine hizmet eden, kendisine mensup olduğu ülkesinden daha bağlı insan yetiştiren ABD'ye ve AB ülkelerine karşı; Siz asli unsur Türk Soyunu ülkemiz için, devletimiz için ayakta ve hayatta tutmayı başaramadınız. Değerli Büyüğüm, Biz 65 yıldır Sizi bekliyoruz. Ama ortada yoksunuz... Yolumuz ölmek ve öldürmek ihtimalleriyle doludur. Bu tehlikeyi Biz göze aldık, Siz de alıyorsanız başlayalım deriz… Değerli büyüğüm Türk Milleti gerçekleri ve gerçek olmayanları bilmektedir. Farklı düşünüyorsanız bu düşüncenizden vazgeçmenizi tavsiye ederiz. 150'likler listeleri hazırlayan Türk Milleti, 150 binlikler, 15 milyonluklar listeleri de hazırlayabilecek idrak ve şuurdadır." şeklinde iadelere yer veriliyor.

"KAFALAR KOPARILMASI GEREKİYORSA O DA YAPILMALIDIR"

Neriman Aydın'ın, 14.10.2003 tarihinde dönemin Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'a hitaben yazdığı mektup da 2. İddianamede yer alıyor. "Değerli Büyüyüm," hitabıyla başlayan mektubunda Aydın, gidişattan memnun olmadıklarını belirterek, orduyu göreve çağırıyor. Aydın'ın mektubundaki çarpıcı cümleler şöyle: "Türk Milletini ve Türk Devletini temsilen Devletimizin yegane teminatı Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve değerli komutanlarının bu boşluğu doldurmasını beklemek bunca ihanetten sonra hakkımız diye düşünüyoruz. Türk Ulusunun Milli olan her kafasından faydalanmanızı bekliyoruz….Türk Ulusu olarak amacımız zamansız harekete geçmemek, ama geç de kalmış olmamaktır. Örgütlenmemizde ve uyanmamızda bize katkıları olacak yegane milli güç Siz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olduğuna inanıyoruz. Türk Milleti bu konuda ısrar etmektedir Paşam. Plan ve program yapma, karşı düşünce üretme ve bu düşünceleri icraata dönüştürme zamanıdır. Tek bir sömürge anlaşmasının imzalanmasını ve yürürlüğe girmesini, hiç edilen tek bir Kamu kurumunun satışını durduramadığınız, durduramayacağınız içindir ki, tam bağımsızlığımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu konudaki ihmalkârlıklarınızın devam etmemesi için acilen tedbir almanızı bekliyoruz. Durdurmak için kafalar koparılması gerekiyorsa, o da yapılmalıdır. Türk Ulusunun düşünceleridir. .. Türk yurdunda Türk ulusuna yakışır bir hayat istememizi bize çok görmeyeceğinizi ümit ediyor ve biz Türk Milletine gizli öncülük görevinizi yerine getirmenizi bekliyoruz. İzninizle; Vasiyet gayet açıktır, gereğini yapmak üzere Sizi bekliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :