Yozgat Müftü Yardımcısı: Sözlerim Çarpıtıldı!

Yozgat Müftü Yardımcısı: Sözlerim Çarpıtıldı!

O müftü yardımcısı konuştu

YOZGAT’ta “Düğünde oynayan karısına, kızına laf etmeyen, sokakta kızlarla konuşan deyyustur. Başlar da örtülecek” şeklinde vaaz veren İl Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül’e tepki yağarken, sosyal medyada da günün konusu oldu. Yaylagül’ün sözleri, Twitter’da trend topic olurken, Facebook’ta da en çok yorumlanan konu oldu.

Yaylagül’ün “Deyyus” fetvasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erkekli, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, ortak basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Açıklamada, sevgi dini İslam’ı insanlara sevdirmek vazifeleri olan din görevlilerinin, gerek yaşamları gerekse de sözleriyle topluma önder olmaları gerektiği vurgulandı. Yaylagül’ün sözlerinin kendilerini derinden yaraladığı belirtilen açıklamada “İl Müftülüğümüzce bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını, bu tarz söylem ve eylemlerden kaçınılması hususunda din görevlilerinin bilgilendirilmelerini ve vaazında yukarıdaki cümleyi sarf eden müftü yardımcısı hakkında gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz’’ denildi.

‘SÖZLERİM ÇARPITILDI’
Sözlerinin çarpıtıldığını savunan Yaylagül ise, 40 dakikadan fazla kürsüde kaldığını, sözlerinin önü ve sonu dikkate alınmadan bazı medya organları tarafından cımbızla çekilen “deyyus” kelimesinin öne çıkarıldığını savundu.

DİYANET’TEN SORUŞTURMA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül için Teftiş Kurulu’na soruşturma talimatı verdi. Müfettişlerin yapacağı soruşturma sonucunda Yaylagül suçlu bulunursa uyarı, kınama, maaş kesme gibi cezalar verilebilecek. Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, mütfü yardımcısı hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağını söyledi.

KİMLİK KARTI
Doğum yılı: 1948
Doğum yeri: Yozgat’ın Şefaatli İlçesi Dedeli Köyü
Medeni durumu: Evli ve 1’i erkek 4 çocuk babası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum