Yozgat Sevdası Kitaplaşıyor

Yozgat Sevdası Kitaplaşıyor

Yozgat’ın tanıtımını yapmak ve “Yozgat Sevdası” nı kalplere işlemek düşüncesiyle yola çıkan Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği bu güzel düşüncesini kitaplaştırarak “Yozgat Sevdası” nı ölümsüzleştirmeyi planlıyor.

  2006 yılında kurulan Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Sürmeli festivali Şiir Şölenleriyle birlikte birçok program gerçekleştirdi. İl dışından gelen yüzlerce şair, yazar ve ozanı Yozgat’ta buluşturdu. Yozgat’ın kültür Elçileri olmalarını sağladı.. Kültür ve sanat çalışmaları ile ülke geneline açılan Yozgat Şairler Yazarlar Birliği üyeleri şiirler, yazılar, röportajlar ve gezi notlarıyla “Yozgat Sevdası” nı işlemeye çalıştı.

 

      Sürmeli Festivali Şiir Programında Yozgat’a gelen şairler derneğinin ve Yozgatlıların konuğu oldular,  davetli şairler, yazarlar ve ozanlar memleketlerine döndükten sonra Yozgat anılarını şiirle yazıyla kaleme alıp bunları yazılı kaynaklara geçtiler. Ayrıca Yozgat konulu şiir ve makale yarışmalarına eserlerini gönderip yarışmalara katılanlar oldu, eserlerinde Yozgat’ı konu edindiler. İşte bu güzel çalışmaların unutulmaması ve yazılı kaynaklara geçmesi amacıyla Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği plan yapıp bunları “ Yozgat Sevdası” nda bir araya getirdi.

 

    Yozgat konulu şiirler, yazılar, makaleler bu kitap içinde toplandı. Renkli fotoğraflarla, şiirlerle, nostaljik Yozgat fonograflarıyla zenginleştirilen eser önümüzdeki hafta içende Yozgat kamuoyuna takdim edilmiş olacak. Eseri yayınevine teslim ettiklerini ifade eden Yozgat Şairlere Yazarlar Birliği başkanı Ahmet Sargın  bir açıklamada bulundu:

 

    “ Yozgat Sevdası” Sevdamızdır. Yozgat’ın tanıtımını önemsiyoruz, bu amaçla çalışıyoruz. Yozgat’a gelip konuğumuz olan, Yozgatlıya sahip çıkan, kendilerine “Yozgat Kültür elçileri” diyen yüzlerce dostumuz oldu. Onların yazdıkları, çizdikleri, bize ulaştırdıkları yazılar, şiirler yüz akımızdır. Bunların unutulup gitmesini istemedik. Uzun soluklu bir çalışmayla bu yazıları “ Yozgat Sevdasın”  da birleştirdik. Yozgat’a yeni bir eser kazandırıyoruz., bundan da mutluyuz..  Hemşerilerimizin ve Yozgat Sevdalısı dostlarımızın bu esere sahip çıkmalarını, maddi ve manevi katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz. Çok yakın bir tarihte piyasalara sunacağımız bu eseri: Yozgatlı hemşerilerimize ve Yozgatlı derneklere emanet ediyoruz.”

 Ki k

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.