Yozgat Üsküdar ile Buluştu

Yozgat Üsküdar ile Buluştu

Kardeş Şehir İlan Edildi

21.Uluslarası Sürmeli Festivali’nin 2’nci günü etkinlikleri Sürmeli Kahvaltısı-Yozgat Kadın Kooperatifleri Stand Açılışı-Motosiklet Kulüplerinin Geçişi- Desti Kebabı Tanıtımı Ve İkramı- Ulusal Halk Dansları Gösterisi- Şiir Dinletisi- Geleneksel Türk Okçuluğu- Ulusal Bisiklet Yarışı- Elif Buse Doğan- Bengü Konseri ile son buldu.

unnamed.jpg

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse Sürmeli Festivali etkinlikleri kapsamında 2. günün de Yozgat Saat Kulesi Meydanın da yapılan etkinlikte halka konuşma yaptı. "Sürmeli bizim acımız, hüznümüz kederimiz aynı zaman da mutluluğumuzdur. Her sanatçıda Sürmeliyi öğrensin. Sürmeli bizim milli marşımızdır.” Dedi.

Sürmeli Etkinliği için İstanbul Üsküdar BeledisiBaşkanı Hilmi Türkmen bu festivalde misafir olarak ağırlandı. Gecede söz alarak "Üsküdar ve Yozgat kardeştir bundan sonra bizim kardeşliğimiz kıyamete kadar devam edecek, bizim kardeşliğimiz sözde değil özde kardeşliğin en güzel örneğini gerçekleştirecek." Dedi.

İki Belediye Başkanı tarafından Yozgat ve Üsküdar kardeş Anadolu şehri olarak ilan edildi.

Sahne de Yozgat'a yapılacak projeler hakkında da bilgiler verildi. Milliyet bahçesi ve huzurevi projelerinin olduğunu aynı zamanda Başkan Hilmi Türkmen Yozgat gençlerini İstanbul'a davet edip boğazda gemide tur yaptıracağını söyledi.

unnamed-4.jpg

unnamed-5.jpg

Haber: Meltem Kavak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.