YSK'dan ilk iptal kararı

YSK'dan ilk iptal kararı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Ayran beldesinde yapılan seçimlerin, CHP'nin itirazı nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından iptaline karar verildi. Kararın YSK'ya gönderileceği, son kararı burasının vereceği belirtildi.

Birecik İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Avcı başkanlığında toplanan seçim kurulu, CHP ve AK Parti'ye çıkan oyları yeniden saydı. Her iki partiye de 410 oy çıktı. Bir oy da sandık kurulu görevlileri tarafından zarfında iki mühür olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Bunun üzerine beldedeki seçim kararı için sandıklar Şanlıurfa İl Seçim Kurulu'na gönderildi. Burada yapılan sayımlarda iki partinin de 410'ar oyu çıkması üzerine AK Parti ve CHP'nin birlikte itiraz ederek seçime şaibe karıştığını öne sürerek seçimlerin iptal edilmesini istediler.

İki partinin itirazını değerlendiren ve oyları ikinci defa sayan İl Seçim Kurulu, 29 Mart'ta Ayran beldesinde yapılan seçimin iptaline karar verdi. İl Seçim Kurulu kararının Yüksek Seçim Kurulu(YSK)'na gönderileceği, son kararı burasının vereceği belirtildi.

Etiketler :