YSK'dan televizyonlara ceza gelebilir

YSK'dan televizyonlara ceza gelebilir

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, yerel seçimlerin düzenli, tarafsız, herkesin güvenebileceği bir seçim olduğunu ifade ederek, YSK yönünden gurur vereci bir olay olduğunu bildirdi. Televizyonların seçim yayın yasaklarına uymadıklarını belir

YSK'dan çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Muammer Aydın, henüz seçimin kesin sonuçlarını açıklamadıklarını hatırlattı. Aydın, seçim sonuçlarına itiraz olup olmadığı yönündeki soru üzerine, kendilerine bu yönde henüz bir itiraz gelmediğini belirtti. Bir itiraz olması durumunda yarın 14.00'e kadar önce ilçe seçim kurullarına, ilçenin kararına itiraz edilmesi durumunda il seçim kurullarına başvurulacağını anlatan Aydın, 'İlin kararına itiraz edilirse bize gelecek. Daha şu anda bize gelmiş bir şey yok." dedi.


Aydın, bir gazetecinin 'seçimlerin genelde sorunsuz geçtiği' yorumuna, ufak tefek olaylar yaşandığı karşılığını verdi. Seçimle ilgili bir mesajı olup olmadığı sorulan Aydın şunları söyledi: "Milletimize hayırlı uğurlu olsun. YSK olarak seçimde görev alan herkese, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma oldu. Tatsız olaylar da oldu bazı yerlerde, öldürme olayları falan oldu, olmaması gereken. Bizim yönümüzden seçim düzenli, tarafsız, herkesin güvenebileceği bir seçim oldu, bizim yönümüzden gurur vereci bir olay."


Seçim yasaklarına uymayan bazı televizyon kanalları olduğunu ifade eden gazeteciye karşılak Aydın, 'Bazı değil hepsi. Bütün televizyon kanalları maalesef yasanın ilgili maddesine uymadılar. Bunu özellikle mi yaptılar, nasıl yaptılar bilmiyorum, tabii ki o konuda gereken cezalar uygulanacak. Biz kanalların hepsini tespit ettik. Evimizdeki televizyonda o gün biz de izliyorduk. Ona göre tespit ettik. Herhalde RTÜK de bunları tespit edip bize gönderecek. Biz de ona göre sonucunda gereken kararı vereceğiz' yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :