YSK'ya başörtüsü tepkisi

YSK'ya başörtüsü tepkisi

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, YSK'nın başörtüsü yasağına ilişkin olarak, "Türk milleti rencide olmuştur' açıklamasında bulundu.

YSK yayınladığı genelge ile 29 Mart yerel seçimlerinde siyasi partilerin sandık başında görevlendirdikleri müşahitlerin başörtülü olarak görev yapamayacağını duyurmuştu. YSK'nın sandık başlarını kamusal alan ilan etmesine MHP tepki gösterdi. MHP'li Deniz Bölükbaşı, "Hiç savunulabilecek bir tarafı yok. Sandık müşahitlerinin okullarda, kamu binalarındaki sandık başlarında, kamusal alanla özdeşleştirilmesinin savunulacak bir tarafı yok. Çok yanlış bir karardır. Türk Milleti rencide olmuştur." diye konuştu. Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Ankara'nın Beypazarı ilçesine gelen MHP'li Bölükbaşı, esnafı ziyaret ederek Belediye Başkan adayları Cengiz Özalp'e destek istedi. Çarşı esnafını tek tek dolaşan Bölükbaşı, Beypazarı halkının 5 gün sonra çifte bayram yapacağını söyledi. 29 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir'i Mansur Yavaş'ın, Beypazarı Belediyesi'ni ise Özalp'in kazanacağını iddia eden Bölükbaşı, Beypazarı esnafından çifte bayram için hazırlık yapmalarını istedi. Beypazarı esnafı Deniz Bölükbaşı'na yoğun ilgi gösterirken yöresel ürünlerden ikramda bulundu.



'HEDEFİMİZ 81 İLDEN 20'SİNİ ALMAK'


Beypazarı'nda esnafı ziyaret ettikten sonra seçim bürosunda Cihan muhabirine açıklamalarda bulunan Bölükbaşı, partisinin seçim çalışmaları ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; "MHP 2004 yerel seçimlerinde 2 İl Belediyesi kazanmıştı. 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde hedefimiz en az 20 il belediyesini kazanmak. Bu illerden 4 ila 5'i başta Ankara olmak üzere büyükşehir belediyesidir. Önümüzdeki yerel seçimleri AK Parti'den kurtulma süreci olarak görüyoruz.'



BAŞBAKAN'A AĞIR ELEŞTİRİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beypazarı'nda yaptığı açılış ve mitingle ilgili olarak Deniz Bölükbaşı şu ağır eleştirilerde bulundu: "Sayın Başbakan, Beypazarı'na geldiği zaman Mansur Bey Türk töresinin, Devlet terbiyesinin gereği olarak Başbakan'ı çiçeklerle karşılamıştı. Buna karşılık başbakanın yaptığı Mansur Bey'i küçültmemiş aslında Başbakanın mayasını, meşrebini, cibilliyetini ortaya koymuştur. Mansur Bey'in burada yaptıklarının Başbakan tarafından takdir edilmesine Mansur Bey'in ihtiyacı yoktur. Ona şeref kazandırmaz. Başbakanın kendi seviyesine uygun davranışı da Mansur Bey'e bir şey kaybettirmemiş aslında yüceltmiştir. Başbakan sık sık Ziya Paşa'nın "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" diyor. Mansur Bey burada iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Bir çok eser bıraktı. Sayın Başbakanın geriye ne bırakacağını ise siz tahmin edin."


Beypazarı'nda seçim çalışmalarına katılan Bölükbaşı daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :