YTB Heyeti Almanya’da

YTB Heyeti Almanya’da

YTB Heyeti, yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarını yakından takip etmek ve Başkanlığın projelerine ilişkin çalışma stratejisi oluşturmak adına Almanya’nın farklı şehirlerinde çatı STK’larla bir araya gelerek resmi temaslarda bulundu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan (YTB) bir heyet yurt dışındaki vatandaşların sorunlarını yakından takip etmek ve Başkanlığın önümüzdeki süreçteki projelerine yönelik Almanya’nın farklı şehirlerinde çalışma ziyaretleri geçekleştirerek resmi temaslarda bulundu.

YTB Heyeti ilk olarak Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Langen şehrinde bulunan Manzara Verlag-Mezalim Araştırma Kurumuna bir ziyaret geçekleştirdi.Frankfurt Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette iş birliği süreçleri değerlendirildi.

hanau.jpg

Heyet daha sonra Hanau şehrinde Hanau Yabancılar Meclisi üyeleri; Selma Yılmaz İlkhan, Can Özgün, Nevzat Bölge ve Emrah Mehdioğlu ile yaklaşan Hanau saldırısının yıl dönümüne ilişkin bir görüşme yaptı. Görüşmede, 19 Şubat 2020 tarihinde yaşanan Hanau katliamı gibi ırkçı terör saldırılarının bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenler konuşuldu.

almanya2-639042fab0127.jpeg

Wiesbaden şehrinde bulunan Avrupa Elazığ Derneği ve FSV Wiesbaden Elazığ 23 Spor Kulübü yetkilileri ile bir araya gelen YTB heyeti burada da ortak projeleri değerlendirdi. Ardından ise Frankfurt şehrinde ATİB Türkü şölenine iştirak edildi. Daha sonra yine Frankfurt şehrinde Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Frankfurt Eğitim Ateşesi Muhammed Fatih Kılıç ve Frankfurt Kültür Ateşesi Ahmet Alemdar ile resmi görüşmeler gerçekleştirdi.Görüşmelerde Hessen eyaletinde yapılması planlanan faaliyet ve görüşmeler gündeme gelirken, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl ve Ahmet Haşim'in ölümünün 90. yıl dönümü projeleri masaya yatırıldı.

igmg.jpg

YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus başkanlığındaki heyette; Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Adem Günaydın, Koordinatör İsmail Yıldız, Uzman Ercan Canbolat ve Uzman Yardımcısı Dücane Demirtaş yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.