YTB, ramazan ayı boyunca dünya genelinde etkinlikler düzenleyecek

YTB, ramazan ayı boyunca dünya genelinde etkinlikler düzenleyecek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenleyerek, ramazan ayının coşkusunu...

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenleyerek, ramazan ayının coşkusunu ve bereketini, yurt dışındaki vatandaşlar, soydaş, akraba topluluklar ve Türkiye'de eğitim alan uluslararası öğrencilerle birlikte paylaşacak.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Bulgaristan, Irak ve Somali başta olmak üzere, dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde 20'nin üzerinde tertip edilecek iftar programlarıyla Balkanlar'dan Uzak Doğu'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada binlerce kişiye ulaşılacak.

YTB ayrıca TRT Çocuk kanalının sevilen karakterleri Rafadan Tayfa'yı, Almanya'nın Dortmund şehrinde gerçekleştirilen Ramazan Festivali'nde 10 gün boyunca çocuklarla bir araya getirecek. Festivalde "Ramazan YTB" standı da bulunacak.

YTB'nin ana sponsorluğunu üstlendiği ve Londra'da geleneksel hale gelen "Ramadan Tent" isimli iftar çadırı, kentin Trafalgar Meydanı, Westminster, British Library gibi önemli alanlarında vatandaşların hizmetinde olacak.

YTB Başkanı Abdullah Eren de "Ramadan Tent" iftarlarına katılarak, kentteki Türk ve Müslüman toplum temsilcileri ile bir araya gelecek.

Başkanlık, Avrupa'nın farklı şehirlerinde Anadolu Okuma Evleri adıyla oluşturulan kütüphanelerde okuryazar buluşmaları şeklinde iftar programları organize edecek.

YTB, Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'ye gelen Tatar Türkleri ve Ahıska Türkleri ile de iftar programlarında bir araya gelecek.

YTB bununla birlikte ramazan ayı boyunca Ankara ve İstanbul'daki ofislerinde Türkiye'de okuyan uluslararası öğrencilere iftar programları düzenleyecek. Programlarda Türkiye Bursları Sanat Topluluğu tarafından müzik dinletileri ile yöresel müziklerin icra edildiği konserler yer alacak.

- "Dünyanın en batısından en doğusuna kadar aynı duygu içerisindeyiz"

Açıklamada YTB Başkanı Eren'in, ramazan mesajına da yer verildi.

Eren, mesajında yılın her günü sürdürdükleri görevlerinin ramazan ayında daha bir anlamlı hale geldiğini belirterek, "Dünya haritasının en batısından en doğusuna kadar her coğrafyadan kardeşlerimizle ramazan ayını aynı samimi duygular eşliğinde geçirdiğimizi bilmek, gücümüze güç katıyor." görüşünü paylaştı.

- "Yoğunlaşan hislerimizi aynı iftar soflarına oturarak somutlaştıracağız"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayının YTB'nin faaliyetlerini yoğunlaştıracağını dile getiren Eren, şunları kaydetti:

"Faaliyetlerimizle, ramazanı ana vatanlarında geçiremedikleri için bir parça burukluk hisseden yurt dışındaki vatandaşlarımızın burukluklarını azaltacağız. Kardeş Müslüman topluluklarla ramazan ayında yoğunlaşan ortak hislerimizi, aynı iftar sofralarında yan yana oturarak somutlaştıracağız. Ve tüm personelimizle birlikte, ülkemizde üniversite eğitimi gören uluslararası öğrencilerimizin ramazanı, tıpkı kendi evlerindelermiş gibi en güzelde şekilde geçirmelerini sağlayacağız."

Abdullah Eren ayrıca "Şimdiden tüm gayretlerimizin rıza kazanmasını, niyetlerimizin de eylemlerimizde cisimleşmesini yüce Allah'tan diliyor; ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.