Yüce Allah'tan sonra sığınacağım...

Yüce Allah'tan sonra sığınacağım...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Yüce Allah'tan sonra sığınacağım bir yargı istiyorum." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 65. Genel Kurul'u başladı. Genel Kurul'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve CHP Milletvekili Faik Öztrak katılıyor.

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimcilere yönelik müfettiş denetimlerini eleştirdi. İş adamlarının bürokratlar tarafından vergi kaçıran kötü niyetli girişimci olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, müfettişin yazdığı raporun yanlış çıktığında da bunun hukuki bir sonucu olması gerektiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu'nun bu konudaki, "Yargıdaki problemlerde hızlı sonuç almayı imkansız hale getirmektedir. Şimdi yeniden yargı sistemini inşaa etmek zorundayız. Haksızlığa uğradığımda rahatlıkla başvuracağım bir yargı istiyorum. Üstünlerin hukukunu değil, demokrasinin teminatı olan bir yargı istiyorum. Yüce Allah'tan sonra sığınacağım bir yargı istiyorum." sözleri salondan alkış aldı.

Başbakan Erdoğan ile aralarında polemik konusu olan her TOBB üyesinin bir işçi alma konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu, "Masa başında yüzbinlerce istihdam sağlayacağız demedik. 2002-2008 arasında 3 milyon kişiye istihdam sağladık. Para pul istemiyoruz rakiplerimizle eşit şartlarda mücadele edelim yeter." diye konuştu. Ardından salonda bulunanlara, "İşsizlik meselesini çözmeye hazır mıyız?" diye soran Hisarcıkloğlu, "Hazırız." cevabını aldıktan sonra 1,3 milyon istihdamın daha üstünü yapacaklarını vurguladı.

Piyasada adil rekabetin yerleşmesi için Rekabet Kurulu'nun çalışmalarını memnuniyetle izlediklerini aktaran TOBB Başkanı, akaryakıt üzerindeki 'ağır' vergi yüklerinin rekabet güçlerini azalttığını ve kayıt dışılığı teşvik ettiğini belirterek, enerji üzerindeki yüklerin belirli bir zamanda azaltılmasını talep etti.

Hisarcıklıoğlu, hükümetin Kredi Garanti Fonu ve Eximbank kredilerini arttırmasının KOBİ'lere önemli destek olduğuna işaret ederek, "Birikmiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasında fayda görüyoruz. Hükümetimiz daha önce bundan 7,5 milyar gelir elde etmiştir." talebinde bulundu. TOBB Başkanı ayrıca, kadın girişimcilerin desteklenmesini de istedi.

KILIK KIYAFET SERBESTİYETİNE ELEŞTİRİ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilk ve orta öğretimde kıyafet zorunluluğunun kaldırılmasını eleştirdi. "İlk başta iyi gözükebilir ama o yaşta çocuklarımız arasında zengin fakir ayrımı yapılması hangimizin vicdanı kaldırabilir." diye soran birlik başkanı, "Siyaset siyasilerce yapılsın, kimse durumdan vazife çıkarmasın. Türkiye'yi daha demokratik yapacak adımları destekledik desteklemeye devam edeceğiz. Demokrasi konusunda hep siyasilerden birşey beklemeyelim." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Etiketler :